Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou značku pneu zvolit?

Od: rex® odpovědí: 29 změna:

Dobrý den. Potřebuji koupit nové pneumatiky. Jezdím v létě po rybách v blízkém okolí a občas na nákup.Rozhodl jsem se proto pro celoroční. Prohlížím se nabídky a je tam spousta pneu v rozdílné cenové úrovni. Je tam třída ekonomická, střední, pak nejdražší. Nevím pro co se rozhodnout. Tu nejdražší třídu jsem kvůli ceně zavrhl. Do ekonomické třídy parří třeba Barum, Matador. Ty se prý rychle sjíždějí. Takže nevím jakou značku vybrat. Děkuji.

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Používáme dva sady-tedy letní a zimní. Všechna koupena na plechách a zimní-jedno nové prodejce byl vyhozen za sjeté s TK, takže nové, druhé asi jednu sezonu jeté a třetí pak -no ještě několik zim odjezdí.. Na dvě (sonovo a moje jsem koulil letní Nokiany Wetproof 195/65R16 91H-jezdí na nic třetí léto , mimo víkendů každý den, na své jsem je koupil taktéž ,stejný rozměr, jedno léto a spokojenost, jen s tím , že jeho byly o málo levnější. No a na třetí manželky, daily car, až se ometou co byli koupeny s autem, koupím zase Nokiany. Všechna tři mají na letních stejný rozměr, inu jeden výrobce.

Nějak prostě těm celoročním nevěřím a pak když mám dvě sady?!

diesel, souhlas, a ještě připomínka, co s celoročkami v listopadu, když mají 4mm?

Já město odjezdím a kdybych se chystal na hory, tak koupím opět novou sadu a pak je dojezdím v létě a zahodím nebo bazoš.

asd1

Pod 4 mm město sice odjezdíš, ale při nehodě na sněhu ti naměří nízký vzorek, který měl přímý vliv na průběh nehody, (manévrovatelnost, brzdná dráha...) a pojišťovna po tom okamžitě skočí *ua*

a co v lednu, když tam bude jen 3mm?

Takže opět dvě sady pneumatik? A přehazovat kvůli 1-2mm?

na hané sníh není. Tejden v roce

@milancukrar... proto bych je 4mm bejt tebou zahodil a prodal na bazoši. Lidi po nich skočí, pokud je to běžný rozměr. Zvláště v dnešní krizi.

Milý kolego Gumidku,

Mám dvě sady kol, zouvačku, vyvažovačku, pneumatiky ojedu na potřebnou hloubku..

break
Neplatí to náhodou při souvislé vrstvě sněhu popř jiných podmínek? Pokud bude v prosinci 12 stupňů bez sněhu, tak to vliv na pneu nemá...

se zouvačkou není o čem. To bych přezouval a dojel léto.

break, ano, máte pravdu. Jsou místa, kde se může celý rok jezdit na letních...

Pane Milane toto neřeším neboť jsem je ještě neměl ale běžně jsem zimáky po 4mm dojížděl v létě a subejktivně mi připadlo, že na nich auto lépe drží.

A jen tak mimo-ještě před přjetím povinnosti mít zimní pneu, tak jsem na škůdce 105 jezdil na funglovkách Debica Passio (na původním autě na které jsem je koupl měli najeto max 500km) a to tehdy nebyla vůbez mírná zima-cca 0,5m sněhu, na vozovce byla stále malá vrstva, tedy snad mimo hlavní tahy,. Nebyl žádný problém - ale to musí jeden jezdit hlavou a přemýšlet, věnovat se provozu a ne jet bezhlavě.

Milý pane kolego diesle, naprosto souhlasím s Vašim tvrzením, "ale to musí jeden jezdit hlavou a přemýšlet, věnovat se provozu a ne jet bezhlavě."

Páč já pamatuji Š1000MB, kde byli chemlonky, o diagonálech se nám nesnilo. Od té doby šel vývoj pneumatik, ale domnívám se, že vývoj řidičů nikoliv.

Proto také tvrdím, že sebelepší pneumatiky riskatní a nebezpečné jízdě nepomůžou. Páč na nehodách je vina jinde..
Pěkný víkend.

JJ *palec*

Pod toto se podepisuji !

asd1

Jak chceš jezdit hlavou, když se semele něco nečekanýho a zjistíš že ty slizký gumy nebrzdí ani nezatáčí. V okolí je podobných nehod víc než dost, brusle klouzne i v překvapivě malý rychlosti, spousta lidí neví co stim a vybruslí kam nechce, pak je loterie co trefí..

Taky nevim jestli je nějaká povinnost na dobrých gumách jezdit rychle a agresivně.. Může se jet stejně jako na těch bruslích, ale je tam výrazně vyšší rezerva pro řešení krizovek. Opravdu to řádově líp brzdí i zatáčí, ne že se potřebuješ vyhnout a ono to zatáčí jak parník.

O tom že dobrý gumy se líp odvalujou a dýl vydrží, takže vyjdou celkově levněji než šunt ani nemluvě ;)

29.09.22 23:12
hodnocení

1x

Hankook

break
Taky moje oblíbená značka...akorát jsem dával nový letní *smich*

já letos celoroční.

Proti Barum je to jako srovnávat Matador s Pirelli.

Perfektně drží na vodě.

break
Já na nich jezdím už dlouho. Za tu cenu super kvalita. Celoroční nepoužívám kvůli nájezdu.

perditax
hodnocení

0x
Doporucuji zbacki Vranik

hodnocení

0x

zkuste nejdřív napsat rozměry a typ auta - od toho se asi dá odpíchnout

hodnocení

0x

Tak jestli jezdíte kolem komína jsou mišeliny,gudírky... opravdu zbytečné, takový střed jsou nokiany,kleberky... ale ani ty vraníky nejsou na popojíštky špatné no je to protekktor a na rychlejší jízdu dost hlučné

el
hodnocení

0x
Mám univerzální matadorky teď vzadu, nějak moc neubývaji asi 15000 km.
Ale na zimu to moc není, do zatáček na sněhu to chce hodně pomalu, mimo město max 80 km/h když je sníh a to jen na rovné cestě o ledu ani nemluvím.
Na zimu dám zimní vraníky i když taky nikam daleko nejezdím.
Možná dražší značky by fungovaly lépe, ale nevím o kolik by to bylo lepší jen vím že regulérní zimní bude prostě fungovat lépe. Proto radím koupit zimní.

hodnocení

0x

Mám 3 roky Michelin CrossClimate a jsem spokojený - vyhrávají i v testech

hodnocení

0x

asd1

To nejsou celoročky...

mch. další potvrzení jaká je Barum sračka ;)

Když nemáš love na špičku tak ber aspoň střed.. Barum a Matador neni kvalitou střed ale to nejhorší, střed je jen cena...

Asi nejlepší poměr výkon - cena bude když vezmeš starší top zimák s 5-6mm vzorkem, po ojetí pod 4mm to je jen letní a na podzim vezmeš zase další bazarovku s 5-6 mm..

break
Asd1: smrdí to gumou a je to černý. Víc po tom nemůžeš chtít. Pokud ale někdo najezdí nula nula nic za rok, tak je to asi jedno...

hodnocení

0x

Předloni jsem na clio cvičně dal celoročky a osvědčily se. Šel jsem se podívat, jsou Hankook. Teď dojíždím na octě zimáky, už mají dost, přezuji také na celoročky. A na brouku mám toto. To je taková škola, že po přesednutí na jiné auto je úplně jedno, co je obuto, vše je luxus.*smich*

hodnocení

0x

Ja kvôli málomu nájazdu jazdim na zimných Matadorkach. Jazdim normálne a vydržia mi cca 60 000 km.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]