Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dsg prevodovka

Od: kabous odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.

Je možné, že zastavím z kopce, zařadím "R" , pustím brzdu , je cítit jak auto odbrzdí a po 2 vteřinách se plynule pustí v před.

Jedná se o DSG v Touranu 2012 2tdi

Děkuji za radu Kabous

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

2x
Možné to je, jestli chcete, aby auto stálo v kopci pomocí spojky a motoru tak jste si měl koupit manuál a rovnou si objednat termín výměny té spojky...

kabous
hodnocení

Neee. To nechci. Spíš mě zajmá, zda je to normální. Řeším koupi auta a jen jsem to zkusil a dost mě překvapilo, že se auto pustilo vpřed. Navíc o 5 min. později stejné poddmínky a nic... auto se bez plynu rozjelo vzad.

ps: Vím že to dsg nemá rádo.

hodnocení

0x
Je to normální.Pouštějte tu brzdu v těchto podmínkách, které jste popsal pomalu.. citlivěji a uvidíte, že to dopředu nepojede a bude to stát a při mírném přidání plynu to bude couvat.. Měl jsem teď možnost se svézt s novými auty automaty s téměř nulovým nájezdem a dělá to taky to co popisujete..

U DSG právě naopak. Při pomalém pouštění brzdy spojka nezabere, ta zabere až při úplném puštění.

hodnocení

0x

Pravděpodobně jste v prvním případě nepustil brzdu úplně, jen uvolnil brzdný tlak. Elektronika převodovky ovšem z brzdového spínače věděla, že jste ještě brzdu nepustil a nepřiblížila spojku z parkovací polohy do pohotovostní.

DSG v případě, že sešlápnete brzdu, spojkové kotouče od sebe oddálí ze záběru a neopotřebovávají se, převodovka "netáhne" dopředu (nebo dozadu), teprve při uvolnění brzdy se spojka posune k záběrovému bodu.

kabous
Pedál byl puštěny uplně. Nohy jsem měl na podlaze, ale je možné,že jsem ho pustil pomalu. Ještě vyzkouším. Ale nechci tu převodovku moc trapit. Děkuji za rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]