Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na jak dlouho se vyplatí vypínat motor při stání

Od: petr® odpovědí: 9 změna:

Zdravím.

Mám Fabii 1,4 MPI, 44 kw, rok výroby 2002.

Občas přemýšlím, na jak dlouho se vyplatí vypínat motor. Když třeba spodnou závory, nebo čekám na červené kdy je provoz kyvadlově jen jedním směrem a tedy se stojí déle atd. Od jaké doby se vyplatí motor vypnout? Minuta, dvě, pět, nebo více?

Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Spotreba motora na voľnobeh je cca 0,4-0,5 l paliva za hodinu. Tak si vypočitajte koľko asi ušetríte.

Nepočítejte to, je to složité počítání a pak zjistíte, že neušetříte. Protože pak někde zbytečně brzdíte, prudce se rozjedete a úspora je pryč...

hodnocení

3x
Bude to motor od motoru, ale pokud bereme v potaz jen spotřebu paliva, tak to bylo někde kolem 10 sekund. Většina odpůrců vypínání motoru se ohání množstvím paliva při startu, ale ona ta dávka není zase tak enormní, odpovídá to max těm 10 sekundám volnoběhu.
Teď neberu v potaz opotřebení startéru, baterie...!
Osobně vypínám (aktivuji stop-start), když vím, že to bude na déle než cca minutu.

hodnocení

3x

Petře, nevím zdali Vám jde o úsporu, nebo jen o tom, že motor běží.

Osobě, když přijedu k přejezdu, zhasínám motor. Páč nevím, zdali budu čekat chvilku, nebo delší chvilku. Na červenou nevypínám motor, páč je to jen několk vteřin. I když jsem byl na plzeňsku, před Nepomukem, tam byl semafor s čase a ukazoval, že 4 minuty budu stát. Jasně že jsem vyplnul motor a dokonce se šel protáhnout...

S úsporou to neřeším, páč ekonomickou jízdou ušetříte více.

hodnocení

Jde hlavně o úsporu.

Tak to nepomůže vypínat motor. Lepší je šetřit provozní jízdou. Zkuste jezdit tak, jako když nefungujou brzdy. Páč já občas vidím, jak mne předjíždí a hned zase brzdí. Když dám autu pokyn, aby jelo, tak hned přeci nebrzdím..

@milancukrar

u nás na semaforu je interval 10 minut , to už stijí za to motor vypnout

kde to je, 10 minut jsem nezažil nikdy.

To musí být semafor u stavby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]