Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Navrtaná nádrž

Od: hrosik* odpovědí: 17 změna:

Dneska jsem zjistila, že mi nejspíš někdo provrtal nádrž. Nechala jsem auto odtáhnout do servisu. Nádrž budu muset měnit celou, nebo oni díru nějak "zaplátují"? Je možnost, že by mi to hradila pojišťovna, nebo to budu muset celé náklady hradit sama? Když jsem na servis volala, tak řikali, že teď je těch případů hodně..., takže to mám platit ze svého a doufat, že se zase za týden někdo nerozhodne mi krást benzín..? Ani jsem nevěděla, že tohle někdo může dělat.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

Horsiku každá nádrž jde zavařit a nebo zaletovat. Je jedno jestli je plastová nebo kovová. Záleží jen na servisu jestli to umí. Co se jedná proplacení tak opravdu záleží na druhu sjednaného pojištění.

doplněno 01.06.10 19:32:

Horsiku ještě jsem si vzpomněl, že jsem jedou opravoval auto na kterém si majitel provrtanou nádrž opravil samořezným šroubem a podlepil poly-uretanovým tmelem. Zavařit to nechtěl, říkal ,že to má asi 5 let a drží to.

hrosik*

No na servise mi řekli, že je tam navrtaná díra a že se pokusí podívat někde na vrakovišti po nějaké (už vidím jak tam zrovna na mě čeká nádrž od micry), nebo mi tam dají novou. Že prý to "zalepit" nejde, když je to nádrž od benzínu.:(

celp*

Nevím jak Micra,ale Nissan všeobecně měl na dřívějších modelech povrchové úpravy plechu na nádrži i na hrdle a zavařením se to poškodilo a brzy to podlehlo korozi.

murka*
hodnocení

2x

Měla jsem stejnou zkušenost když dražili benzín, tak mi navrtali nádrž a ukradli tak benzín. V servisu mi nabídli, že mi tam dají z vrakoviště (pokud nepotřebuji dát novou). Záleží co Vám nabídnou v servisu. Pojištovna mi nic neuhradila.

marenka*
hodnocení

2x

Nevím, jestli jste to hlásila policii, tam také nahlásíte škodu s tím, že ji vyžadujete po případném pachateli. Musíte si jí vyčíslit.

Jinak souhlasím s výše uvedeným, záleží na pojistce.

ukulele*
hodnocení

0x

to nečtete noviny, nebo se nekoukáte na TV? to je jasný, béňo se krade pořád, obávám se, že si to budete muset zaplatit sama, maximálně bych zkusil se zaplacenou fakturou se obrátit na pojišťovnu, ale známého poslali do pryč, když se to snažil z nich dostat. Nádrže se běžně záplatují, nemusí se kupovat nová.

petrpozlaceny*
hodnocení

0x

Plastové jdou zavařit, a záleží na tom jaká byla sjednaná pojistka*jasne*

jarda3*
hodnocení

0x

Na to se jako nevztahuje pojistka na kradez a/nebo vandalismus?

hodnocení

0x

zvolit servis, který to umí opravit,

sjednat pojištění, které to zaplatí

nebo si poradit sám.

fidonet*
hodnocení

0x

Na otazku vám bohužel neodpovím, jen přidám své trochu do mlýna :

Mě velice vadí, že na vozidle ukazuje stav paliva i po vypnutí klíčků. Jako by auto samo volalo : Tady mají plnou : tady si můžete benzínu nabrat pár kanistrů. Tohle jsem na Žigulu neměl. Vypnul jsem klíčky a kontrolka padla na nulu.

ar*

Fidonet, to vypadá na Forda ne? Jinak zkušený uotař si poradí i stímto. Stačí zmněnit napájní měřáku.;)

doplněno 01.06.10 22:47:

přeloženo uotař = autař :)

doplněno 01.06.10 22:51:

Jěště pro horsika , zalepit normálně né jedině zvařit nebo jinak mechanicky utěsnit. Raději se nejdřív zeptejte kolik bude stát nová nádrž pokud nebude na vrakáči, aby to pak nebyl ranec. Na vrakáči se pohybují ceny kolem 1000.

marenka*

Are, jen jsem přečetla Fidovu otázku, tak se vedle mě ozvalo :to má Forda ne? *smich* To už jsem viděla i tvojí odpověď.

fidonet*

Hyunday .. ale ten kram, je tak bakelitovaný, že do něj ani nevrtám. Mě ten ukazatel vůbec netrápí, místo toho bych mu přidal dvě tři kontrolky a přerušení kabelu k cívce proti krádeži :) Ale pomohlo jedno Halogenové světlo 500W a od té doby mi do něj nikdo neleze :)

hrosik*

No to moje auto neukazuje kolik je benzínu, po vypnutí. Bylo mi řečeno, že přesně neví, kolik to bude stát. Ale, že den předtím kupovali na oktavku nádrž z vrakoviště (ten samý problém), a že to stálo 2500, takže odhad je, že to moje bude stát taky tak. A pokud by to nenašli, tak odhad nové je kolem 6ti tisíc, ale že přesně mi to neřeknou. No, ale já beztak nevím, kolik to má stát.

jarda3*

Neda mi to - dal bych tam vrut s tesnenim a tim snad zabranil periodickym vymenam nadrze, dokud bych se neprestehoval do RD s plotem ;)

Tak tohle by me netrapilo vubec.

Zlodejum je uplne sumafuk, kde se se zastavila raficka. I kdyz bude na nule, tak budou vrtat, kdyz auto bude stat na prihodnem miste.

Jaka je pravdepodobnost, ze v plne rade aut na ulici navrtaji auto s prazdnou nadrzi?

hodnocení

0x

Asi tak před 7-8 lety tekla zeťákovi plechová benzinové nádrž - dírka průměr cca 5mm. Koupili jsme epoxydový tmel co se ukrojí a promne - zalepili díru a letos šlo auto do šrotu. Ne kvůli nádrži. Myslím, že by to fungovalo i na plastové nádrži - základem je řádně očistit a zdrsnit lepené plochy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]