Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nové brzdové kotúče zhrdzavené

Od: lucia14* odpovědí: 27 změna:

Dobrý deň prajem všetkým. Potrebovala by som prosím vás poradiť ohľadom môjho problému. Na aute som dávala vymeniť všetky brzdové kotúče aj s doštičkámi zároveň. Po necelom týždni mám na kotúčoch hrdzu. Vedeli by ste mi niekto poradit, alebo vysvetlit prečo alebo čím sa to zvikne stať? Prikladám fotografie pre možnosť vidieť. Dakujem.

doplněno 29.09.22 01:01:

Tak kvalitné disky som si vedela vybrať a kúpiť, ale brzdové kotúče kúpim a dám šmejdy.. :) Plus sa zosmiešnujem tu s otázkou na hrdzavé br.kotúče. To tak býva ked žena nemá chlapa..*pusa*

Nové brzdové kotúče zhrdzavené
Nové brzdové kotúče zhrdzavené #2

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Je to způsobené oxidací železa (v tomto případě oceli). Je to OK.

doplněno 28.09.22 01:05:

Litinové kotouče? Páni jsou odborníci... *haha*

lucia14*
hodnocení

Ďakujem krásne za vašu odpoveď.

Ona to nemusí být ocel, ale i litina nebo ocelolitina. Ale to je jedno. Je to věc výrobce. A kvůli třecím a jiným vlastnostem ten materiál nebývá korozivzdorný. Může se ošetřit nějakým nátěrem, ale teplota kotouče barvu brzy zlikviduje. Tak to prostě rezaví. A to i na funkční - třecí ploše. Což se pozná při prvním brždění po delším stání za deštivého počasí.

asd1

Kotouče jsou litinový ty oceli..

Lowcost kotouče bez povrchový úpravy proti korozi, neřešit jezdit, funkční plocha rezavá není.

hodnocení

3x

Dali ti tam levný šmejdy. Ty jsou bez povrchové úpravy. Na funkci to nemá až tak vliv.

Dají se koupit i lakované kotouče. Ty jsou pak hezčí a nereznou.

Brzné plochy se od laku obrzdí a pak je lak všude jen na styčných brzdných plochách ne, ale tam to nikdy nezrezne, když se brzdí.

Nové brzdové kotúče zhrdzavené #3
Nové brzdové kotúče zhrdzavené #4
karol11
Tie levné smejdy o ktorých píšeš zrejme budú potom smejdy aj TRW rovnako ako bremeno či zimmerman. Všetky značky po xy km začnú hrzdaviet čo je úplne normálne a nie to označovať ako šmejd! Už si videl kotúče ktoré by nehrdzaveli okrem keramiky a podobných materiálov? Tie foto čo tu máš sú síce pekné, ale podobný výsledok ti odfotím aj ja s kotúčmi meyle a to 500km po výmene v cenovej relácii 30eur/ks. Veď ich nemáš ani poriadne zabehnuté na tej foto, samozrejme že budú bez hrdze! A o to viac keď sú to zadné ! Mesiac mi trvalo kým som zadné zabehol tak, že ta vrchná ochrana z nich zliezla a dostal som sa do živého. A to denne jazdím cez 100km
Ako píšem všetky tie naše "naj" značky mám odskúšané a po xy km hrzdaveju všetky! Takže žiadne smejdy,ale normálna fyzikálna vlastnost! A to počkaj ešte keď bude prudký dážď ako budú vyzerať! A ničomu to vôbec nevadí, pár brzdení a máš po hrdzi. Tak už nestraste ľudí typu dali ti tam šmejdy a podobne.

Ať ti nepraskne cévka...*co*

hodnocení

1x

Je to sice normální, ale tipoval bych, že to budou lowcost kotouče. Já je měnil loni touhle dobou a všude, kde se netřou destičky, mají pořád šedý ochranný nátěr, rez žádná. Najeto cca 15 tkm.

Asi je to tím, že mají základní nástřik, ale to nemají všichni výrobci...

viz fotky u mě

Jsou to FEBI, na zadku, takže nic extra, a přesto ho mají... Lucii tam museli dát ultrašmejdy :)

můj typ starline,meyle,vika

28.09.22 01:14

tip *zed*

hodnocení

1x

Náhodou seš dobrá, že se ptáš a vzděláváš se *srdce*

hodnocení

0x

Orezlé kotouče mají větší brzdný účinek.*ua*

To indiánský smyk taky, přesto ve zdejších krajích nedoznal významnějšího rozšíření :-D. Drhne i když nechcete.

*alene* tak jsem zapřemýšlel, co je indiánský smyk, hodil jsem to do googla, čekal jsem něco jako třeba PIT manévr anebo drift a vyhodilo mi to - indiánský smyk!:(

musel jsem se podívat, co je indiánský smyk :-D

věděl jsem jen o smyku na pole, takže jsem nebyl daleko...

hodnocení

0x

Dnes tj ve středu odpo (14h) , jsem se díval na synovou auto, na přední kotouče (brzdy komplet po opravě-nové kotouče,desky...přední i zadní) , přijel z práce včera nad ránem Ve 2? ve3?hpřičemž i po dojezdu domu pršelo. Na p. koutoučích (jsou lépe vidět díky většímu průměru) rezavé fleky na činné ploše kotoučů (setřou se i hadříkem, takže normálka.) To co máte Vy je standartní věc -některé kotouče mají na daných mistech nějakou antikorozní ochranu -tedy dle prodejců jež to prodávají -ta by pak neměli v daném místě až tak reznout,Když to vždy při výměněpodzimní výměně kol (pokud měníte sám) očistíte natřete vypalovací stříbřenkou

i hemerite na rez tam slušně drží a není vypalovací.

Jj s hameritkou mám taky dobrou zkušenost, myslím na disku na mém autě by možná držela, ale u některých řidičů (viz třeba někteří kolegové-k ceduli obec 90 pak hup ma brzdy a na pár metrech na pade) asi nevydržela, neodolává horku nebo se mýlím?

lucia14*
hodnocení

Dakujem pekne za vaše odpovede, investujem do kvalitnejších kotúčov. Pravda je taká že som sa riadila podľa ceny a kúpila som najlacnejšie ktoré boli v ponuke. Nevedela som.. ale to ma neospravedlňuje, aspoň do budúcnosti budem už vedieť :)

na auto se nekupují laciné díly, pokud chceš jezdit a všude dojet

Asi takle nekupoval bych asi hned ,ale až se na TK nebudou líbit skrze onu korozi. Tedy dle brzdných vlastností daných kotoučů a desek.

lucia14*
hodnocení

Mala by som ešte jednu otázku o ktorú sa s vami rada podelím. Ked si zakúpim kvalitné brzd.kotúče na miesto momentálnych ktoré mám, musím opäť k nim kúpiť aj nové br.doštičky, alebo možem dať pôvodné ktoré mám teraz na aute? *nevi* Za vaše odpovede kde mi poradíte vopred všetkým dakujem.

Destičky nejsou potřeba kupovat nové.

Já bych neměnil ani ty kotouče. Provozně to ničemu nevadí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]