Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojištění po smrti vlastnika

Od: drheczkopaul odpovědí: 7 změna:
Kdo bude platit povinné ručení po smrti vlastnika, když notář zhruba po roce vyjmul vozidlo z dědického řízení?Se zemřelým mám písemnou smlouvu, že pokud přestane vozidlo používat,připadne mně, což notáře nezajímalo a zhruba rok hledal dědice.No a po roce rozhodl jinak a určil že mám dispoziční právo já.Auto má nulovou hodnotu,takže jej odhlásím.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mnd®
hodnocení

2x

notář rozhodl o vlastníkovi-tak ho nechte eko zničit a odhlašte všude kde je potřeba.s tou písemnou smlouvou se zemřelým se nikde nechlubte.ukazujte jen ten papír od notáře.

zdenekhrib
hodnocení

0x

povinné ručení platí dedicové společne případně správce dědictví

odhlásit auto může pouze evidovaný vlastník

smlouvu se zemřelým může posoudit pouze soud, to právě udělal notář...je nutné trvat na tom aby bylo v usnesení uvedeno kdo je vlasntk vozidla, jinak je nutné podat žádost na soud aby určil vlasníka věci movité

drheczkopaul
hodnocení

Dědicové nejsou ,resp. nekomunikují a žádný správce dědictví nebyl určen.Mrtvý vlastník zapsány v technickém průkazu auto odhlásit nemůže.Notář vyjmul auto z dědického řízení... ovšem až téměř po roce.Podle této železné logiky českých zákonů budou platit povinné ručení dědicové kteří nejsou k nalezení,za auto nulové hodnoty, které stejně nezdědí, jelikož bylo z dědického řízení vyjmuto.
paveldvorak

podle českého zákona máte 10-denní lhůtu k přihlášení do evidence, pokud je v usnesení notáře uvedeno že jste vlastníkem, resp, že s autem disponujete...Pak máte povinnost hradit povinné ručení, včetně všech dlůhů

Českou právní úpravu je nutné zohlednit i při smlouvách nebo dohodách o pronájmu nebo užívání vozidla...co je v evidenci, to musí být pojištěno...Takže jste dědicem

hodnocení

0x

Tazatel i Zdeněkhřib-co si tpředstavujete pod pojmem "odhlásit" auto?

Vozidlo se 1) vyřazuje z provozu-RZ se ukládá na úřadu a a auto musí stát na uzavřeném místě,nesmí se provozovat. 2) Zánik vozidla-k tomu je nutný protokol o ekolikvidaci a takové vozidlo přestává existovat jak papírově tak i fyzicky

Odhlašovala se auta v době kdy existoval tzv polopřevod=prodejce odhlásil a kupec měl povinnost na sebe dohlásit dnes již toto neexistuje, hezkých pár let.

Tazatel mám obavy, že když do uzavření=rozhodnutí soudu nikdo PR neplatil, tak že se po Vašem "odhlášení= pohyb v registru (at již uložení značek nebo zánik) ozve ČK a bude chtít zaplatit za každý den nepojištění daného vozidla a to skoro jistě spadne na Vás. Na vaši případnou argumentaci že Vám to přiřkl soud až po roce nebudoubrát ohled!

Každopádně bylo by vhodné sem opět napsat jak jste dopadnul.

drheczkopaul
hodnocení

Děkuji za odpověď.Zatim jsem dopadl tak,že auto je dál přihlášeno na mrtvolu což zřejmě v ČR nikomu nevadí, pojišťovací agent mi sjednal novou pojistku na neexistujícího českého občana, což zde nikoho nezajímá, hlavně když bude zaplaceno. A budu platit, ačkoliv auto bude stát celou dobu v kůlně na chalupě.

A proč sjednávat PR za vrak v garáži a navíc protiprávně na neexistující osobu? Stejně vše za nepojištěné období od ckp půjde za Vámi pokud Vám soud přiřkl vlastnictví daného vozu! Není jednodušší sjednat odath z některého schváleného vrakoviště a nechat zapsat zánik?

Důvod-dlhu CKP stejně neuniknete a proč k tomu opřidávaz další placení za PR když to auto nebudet provozovat?!

Při zániku (pokud vyberet dobře), dostanete za vrak zaplaceno Pro názornost auto cca 1800kg a od Barko (přiljeli, naložili dalim protokol a zaplatili) jsem dostal cca1200kč. Za malinkatého puga (106-cca1000kg ) od EkopronMetal (dojel jsem po ose)2600Kč

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]