Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinné ručení

Od: ezkox odpovědí: 6 změna:

Při koupi měl jinou registrční značku na kterou uzavřel povinné ručení, při převodu ji nechal vyměnit za jinou. Ale na pojistce je ta původní, je povinné ručení platné se ptal. díky za info

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nepíšete základní informaci - která pojišťovna. Některá to umí zařídit čistě elektronicky, jiné to musíte oznámit. Jinak pro čekou policii to není problém, ti si dokáží zjistt že byla změna RZ, v zahraničí bych to neriskoval.

hodnocení

0x

Je za předpokladu, že má novou zelenou kartu.

Mám to taky tak. Smlouva uzavřená se starou a zelená karta na novou.

Stále stejné auto (VIN).

Je to stejné jako změna bydliště pojistníka. TAk i změna SPZ (RZ)

neklid
hodnocení

0x

Pojištění sice je platné, ale měl změnu RZ pojišťovně oznámit a mohl to mít v pořádku. Takto do té doby, než to oznámí a dostane jinou zelenou (bílou) kartu to bude mít v nepořádku. Pojišťovna s možností změny RZ počítá. VIN se naštěstí mění méně často.

VIN se nemění nikdy! Potom celé auto,ale to musí pak opět novou smlouvu!

hodnocení

0x

Ano, je platné, jen je třeba administrativně změnit značku na slouvě.

Já minulý týden měnil vlastníka vozidla a smlouva zůstala stejná, páč já jsem stále pojistník.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]