Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dodatečná montáž DPF na O1 1U2 TDI 81kw

Od: tomkk® odpovědí: 11 změna:
Zdravím, mám možnost koupit toto auto, do kterého si Němec domontoval tzv. retrokit, což je pasivní omezeně fungující DPF filtr spolu s katalyzátorem, který se vypaluje pouze běžným provozem. Němcům tato úprava umožnila formálně splnit podmínku DPF pro vjezd do měst.
Máte s tím někdo konkrétní zkušenost?
Budou to na naší STK znát a emise dělat podle původní, nebo jiné normy?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrovic
hodnocení

2x

Najdi si jiné auto. Oktávka, jedničková s DPF je jak cpát klimu do trabantu. Budou s tím akorát jen problémy.

hodnocení

2x
Mladej od dcery to na 01 ma uz to tak koupil a neni stim zatim jedinej problem
Auto bylo z bundes ma ho cca 6 rok
Co se tyče emisi tak prochazi bez problemú
hodnocení

Je to nějak zapsáno v TP?
Netusim zkusim zjistit
Tak v technicaku nic neni
23.09.22 12:20
Dodatečná montáž DPF na O1 1U2 TDI 81kw
asd1

Spíš co bylo v D techničáku - jestli před montáží filtru nebylo euro2

A česká dopravka klidně do CZ napíše euro3 i když v D bylo euro 4 (osobní zkušenost, resp. to napsali na dovozový TK a dopravka to opsala, musel jsem to vyreklamovat... Lumeni.) A to bylo euro 4 už z výroby.

hodnocení

To dabel: moc díky za ochotu.
To asd1: Tyhle motory už myslím jsou Euro 3 i bez úpravy. Šlo mi i o to, jestli to pak lze když tak zase vyhodit, pokud by to zlobilo. Že při přepisu vždy může vzniknout problém je mi jasné.
Ja mam 03ku asv bez dpf a mam euro 3

hodnocení

0x

Neviem,ako je to poriešené legislatívne v ČR,no montážou tohoto filtra do nasledujucích verzi motorov sa zmenila emisná trieda z Euro 2 na Euro 3.

asd1
hodnocení

0x

Emise budou dělat podle normy kterou máš v techničáku. Pokud (asi ano) to němci po montáži posunuli do vyšší tak podle tý vyšší (pokud to teda správně opsali do CZ techničáku a nedali tam původní - podobný kiksy se stávaj často, pak s tim je problém např. zapíšou ESP i když v autě nikdy nebylo apod. STK ho pak vyžaduje a vyhodí tě, na dopravce se dozvíš že původní techničák už je skartovanej a hurá *ua*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]