Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě auta bez záruky

Od: loude odpovědí: 8 změna:
Zdravím,
prodávám staré auto. Když uvedu v kupní smlouvě, že kupující bere auto bez záruky ... tak cokoliv bude pokažené na autě, tak auto už nemůže reklamovat?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Prodával jsem auta 15-20 let stáří najeto přes 300.000km. Všechna s platnou TK. Kupojícímu jsem nic nezatajil, na všechno upozornil a toto dal do smlouvy. Fakticky pak kupovali "soubor použitých náhradních dílů ve formě pojízdného vozu s platnou TK". Nevím, co by na tom dokázal někdo reklamovat.

Bohužel se najdou i lidé s nedostatkem soudnosti a s autem za pár korun jezdí po dálnici jak s novým Superbem a pak to chtějí reklamovat, když nějaký starý ojetý pelech uženou k smrti.. Ohánějí se půlroční zárukou.. Vrtají se v tom se všemi kamarády a když zjistí, že by do toho museli vrazit "nedejbože" víc jak pár stovek,tak řvou, že je prodávající podvedl..Ale pak je taky sorta vyčůraných prodejců a vědomě prodají auto s prasklou hlavou,vergly stokrát uvařené a zalátané pěnou atd.. Když to zvenku trošku vypadá k světu,tak chtějí utržit nesmysly a pak se jen smějí tomu neználkovi,kterej si koupil šrot tak akorát na likvidaci..
Myslel jsem si, že se v autech význam,ale stejně jsem se nechal párkrát "podvést" vykukem.. Naposledy například pán nabízel auto vzhledově k světu s novou STK a při projížďce byly nápravy doslova po smrti a neobtěžoval se mi říct, že to nebrzdí! Sedl si vedle mě a dělal blbce ze sebe i mě..A korunované to bylo tím, že po projížďce mi ukázal papíry psané na cizí osobu a auto nebylo pojištěné! Byl to normální starší pán do kterého bych to vůbec neřekl..I tací prodejci jsou.

tomaso
hodnocení

3x
Ze zákona má kupující nějaké záruky, takže se obávám že nelze ve smlouve stanovit, že je to bez záruky.
Najdete si třeba kupní smlouvu co má auto esa(prodáváte vrak a vše je nutné opravit) a podle ní to sepiste.

asd1
hodnocení

3x

Odpovědnost za (skryté) vady máš ze zákona a ten je nad smlouvou = bez záruky to nejde ani když to máš ve smlouvě.

Ale u starýho auta spadá drtivá většina poruch pod běžné opotřebení, problém může být např. když mu den po koupi chcípne např. rozvod údajně měněný před půl rokem, i tak ale kupující bude mít problém prokázat že to nebylo jeho vinou..

Důležité je ohlídat si přepis = minimum při předání vozu je mít protokol z evidečky a ověřenou plnou moc k přepisu.

hodnocení

3x

napiš že je na náhradní díly

hodnocení

3x