Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klimatizace ano či ne

Od: mana* odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, kamarádka si chce koupit nové auto a uvažuje zda s klimatizací či bez.Přece jenom je tam rozdíl 20 000 Kč.Chtěla jsem se zeptat za ní jak jste s klimatizací spokojeni a co to obnáší. Myslím tím kolikrát se musí dělat kontrola a kolik stojí naplnění.Děkuji za rady M

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

1x

vezmeme to "odzadu"-jeté auto s klima se prodává lépe a o něco víc než auta bez klima,zhruba-jde pak samozřejmě o stav,rok,model atd.Poř.cena nového je zcela jasně vyšší-byť leckdy marketingem "zabalena" a schována za vše možné...Je jasné,že údržba,čištění klima něco stojí,další věcí,kterou si né všichni uvědomují je fakt,že chladič(výměník)klima je hned na ráně,za plast.mřížkou,nárazníkem-tzn.že i při menší dopr.nehodě jde chladič,resp.správně výměník "do pryč",a stojí ranec...,nemluvě o tom,že většinou s sebou vezme i chladič vodní.Čili i "malý"ťukec bude stát min.12tisíc jen za chladiče.Takže myslí-li si kamarádka,že klima využije,ať si jí připlatí-i když letos to bude stejně dle dlouh.předpovědí asi k ničemu...

hodnocení

0x

Tak já osobně bych si už auto bez klimy nekoupil a vyhřívaných sedaček nekoupil. U novýho auta spadá kontrola pod garnční prohlídku a neboj, nemusíš to plnit každej rok.

musilnabytek*
hodnocení

0x

auto už jedině s klimou, nedovedu si už léto bez klimy ani představit a kolikrát v zimě si i přitopím než se zahřeje motor. Čištění a dezinfekce dělám jednou za rok a asi za 200-300,-. Doplnění jsem ještě za 5 let nepotřeboval. Spotřeba je o 0,2-0,5l/100km vyšší, ale za to pohodlí to stojí.

erikch*

malinko doplním-jde krom jiného i o to,s jakým motorem klima,aby "jí" vůbec "utáhl"-krásným příkladem byla 206 s motorem 1.1,při zapnutí klima auto prostě nejelo,kdo měl možnost-ví přesně o čem mluvím.Je to individuální-nejlepší pro kamarádku bude si při nějakém teplejším dnu na chvilku auto s klimou půjčit,aby si to vyzkoušela a věděla rozdíl,pak se rozhodne,podle svého pocitu...

ar*
hodnocení

0x

Ono taky záleží jak se bude auto využívat, pokud bude autem jezdit převážně na nákupy(jako druhé auto do rodiny) tak ani pořádně klimu navyužije . Pokud jde ,ale o rodinné auto na cestování tak jedině s klimou a pokud možno plně automatickou (climatronic) kde se nastavuje přímo teplote va stupních a pak se už o nic nestará. To platí jak v létě tak v zimně. Nějaké věčné kroucení kolečkem z červeného do modrého pole je už oprvdu jen to nejobyčejnější.

alf*
hodnocení

0x

jako předchozí, jedině s klimou. V porovnání s PHM, pneu, povruč, amortizací nestojí klima téměř nic, při prodeji ani snad nezvýší cenu auta, ale zvýší šanci na prodej. Samozřejmě na druhou stranu platí, že co v autě není se ani neporouchá.

Při používání však pozor, stačí pár cest v parném létě (za rok) a je z toho bolení hlavy a někdy i v krku. Je to ale člověk od člověka různé, když žena říká ještě přidej tak já už dávno sedím v rukavicích a kulichu ;)

hodnocení

0x

mano, řešil jsem podobné, ale je již vyřešeno.

Hledám Fábii, a jedině s klimoškou, (mimo jiné). Měl jsem možnosti jezdit s autem, bez i s klimou, a již nikdy bez...

jarda3*
hodnocení

0x

Tak samozrejme, klima je dnes standard - po meste to jeste bez ni jde ale na dalku si to nedovedu predstavit.

doplněno 30.05.10 21:13:

U noveho auta servis asi neni potreba resit, tak 6-8 let by mela bez udrzby vydrzet, samotne naplneni s kontrolou se vejde tak do 1000Kc.

jendap
hodnocení

0x

klimatizace v autě je dnes docela běžná věc, mám ji taky, v Brně mi ji naplnili za 500 ve firmě elklim.cz , takže v pohodě

mana*
hodnocení

0x

Všem moc děkuji za odpovědi. Dnes odpoledne ji to dám přečíst , teď už bude rozhodnutí jenom na ní.

Děkuji M

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]