Ahojky mám problém s Fabii 1.4 16v 55kw. Při nastartování jakoby prdí výfuk , ale po 10min a stání to přestane. Při rozjezdu na jedničce lehce cuká, myslela jsem si ze když ji trosku výtočím tak by to mohlo přestat, ale je to horší. Auto jsem po 2min jízdy zastavila a vyřadila na neutrál a stále se klepala, ale ještě víc než při jízdě. Během jízdy mi začala blikat i kontrolám motoru. Normálně mi kotrolka jen svítí, kvůli špatně lambda sondě. Nevíte čím by to mohlo být, popřípadě na co se mám zaměřit?
Tam jsou cívky přímo na svíčkach a dost pravděpodobně je jedna z nich špatná na těhle motorech je to dost častá závada dokonce se radí vozit sebou jednu náhradní pokud jsou ještě původní. Doporučuje se vyměnit všechny 4ks protože další odejdou vzápětí a nejsou drahé. A rovnou vyměnit i svíčky protože zanedbaná výměna svíček je příčinou toho proč odchází.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.