"známá" prodala auto na splátky dohoda byla že všechny smlouvy a dokumenty se předají v den poslední splátky ... Když jsem doplatil poslední peníze (na ruku) dohodlo jsme se že přepis vozidla udělá ta známá že ji jen předám o pár dní později plnou moc. Od té doby co jsem ji dal poslední peníze se přestala ozývat... Následně mi někdo z auta vzal SPZ... Poté jsem se dozvěděl že je sebral opravdový majitel vozidla kvůli tomu že jsem nechtěl udělat přepis ( neměl jsem Velký TP) sdělil mi že značky jsou na úřadě a že až se vrátí z dovolené vyřešíme přepis... Jelikož sem si nevšiml že na autě chybí SPZ tak jsem s autem normálně jel pak když jsem si toho všiml odstavil jsem auto bohužel ne moc na bezpečném místě ... Když jsme se po různých diskuzích sešli po 3 měsících u odstaveného auta chyběl na něm katalyzátor tak jsem řekl že to auto nechci že na sebe nebudu přepisovat vrak když ta to můžou oni že to auto skončilo tam a takhle ... No a od té doby se mi nikdo neozývá auto bylo prý zničeno a nahlášené jako kradené ... Ani jeden teď nekomunikuje a já nemám ani auto a ani peníze ... A proto se ptám ... Co teď? (Na PČR mě poslali do zadku )
To snad není možné, že se najdou takový lidé. Každý týden 2-3x se tu řeší podobné téma, kdy se vozidlo nepřevede, nejsou doklady a podobně.
všechny smlouvy a dokumenty se předají v den poslední splátky...že ji jen předám o pár dní... zase jeden líný, který se spoléhal na jiné a doplatil na to.
...tak jsem řekl že to auto nechci ... ale auto je Vaše se všemi právními důsledky. Je na to přeci smlouva.
Kdo Vám dal tu přezdívku, co máte v nicku?
blb*
Tu přezdívku jsem si dal sám ... Auto není moje prodala mi ho známá... Ale to auto bylo psané na třetí osobu ... Její příbuzný či co ... Kupní smlouva měla být taktéž sepsána až po zaplacení...
Takže jsi na dobré slovo splácel auto s tím, že po zaplacení se převede? To jako opravdu? To snad není možný, tomu se nedá věřit. Protože ted nemáš vůbec, ale vůbec nic. Ani auto, ani peníze, ani žádný papír o nějakých splátkách...
Dej si pár facek, radši více facek a příště to dělej jinak.
blb*
Přesně tak ... Byla to známá nečekal jsem to ... Ještě ze slušný rodiny ... Ale děkuji za odpověď
Tedy nechápu že se najdou takový lidé jako Vy.Věřit cizímu víc než sam sobě udělá snad jen nesvéprávná osoba!"Následně mi někdo z auta vzal SPZ." a ještě toto "je sebral opravdový majitel vozidla" Kdo je opravdový majitel auta? VY , vy jste si je sebral sám sobě?!Majitel je ten kdo má KUPNÍ smlouvu na předmětný vůz= IHNED bych podal žalobu na xy osobu za poškozování mé věci!" Když jsme se po různých diskuzích sešli po 3 měsících u odstaveného auta" To si děláte legraci nebo jste opravdu tak blbej? 3 měsíce se nestarat po svůj majetek=auto a pak se divit že chybí jen Katík? A navíc po takové době díky své píp chtít odstoupit od KS? Auto bych od Vás odebral z5 ale po uvedení do stavu v jakém jste s ním odjel, tj doplnit Kast za ORIGINÁLNÍ ND nikoliv za UNI a naúčtoval bych Vám za každý den ještě sumu cca 15-25kč/km a ještě půjčovné dle ceníku některé z půjčoven aut!Popřípadně ještě . pokud jste neplati neuzavřel PR tak i poplatek CKP za nepojištěné auto!
Ptal jsem jestli by někdo dokázal poradit a ne že mě tady budete hejtit vím že jsem udělal chybu tak mi to tady nemusíte opakovat všichni dokola ... Doufal jsem že tu bude třeba někdo ochotný a poradí co s tím ... PS je mi 18 byla to moje první koupě ...
To je mazec, prachy v prachu, s tím asi nic neuděláte. Udělejte jednu věc, podívejte se tady, dole zadejte RZ toho auta (to snad znáte), jestli někdo platil pojistku. Pokud ne a pokud ČKP má solidní soft, začne jim tam ječet červený vykřičník a půjdou po tom, kdo je poslední majitel v TP. Pak to možná bude zajímavé...
doplněno 17.09.22 18:36:
Jde o to, že pokud to neplánovali, tak platili pojistku. Pokud ji zrušili, tak proč, když auto neprodali? Mimo záznam, já bych ty prachy asi zpět dostal, pokud bych byl větší střelec než papírový majitel auta, ale to radit nelze, bylo by to mimo pravidla poradny a zákony této republiky. ( Na hrubý pytel hrubá záplata.)
blb*
Tady jde o to že já zaplatil peníze ale auto zůstalo pořád napsané na toho původního majitele ... Nemám prostě nic už ani auto ani peníze ani žádný doklady smlouvy nic ... Jen fotky auta
No, jak ti někdo může prodat auto, který není jeho?
blb*
Řekla že auto je její ale kvůli dluhům ho má na sebe ten borec říkala že to je její bratr či co...a on mi napsledy do telefonu tvrdil že o ničem neví že žádný peníze nedostal a popíral tu známou že ji zná
Auto kvůli dluhům napsané na někoho jiného, slušná známá, jen trošku v exekucích, že? Admine, sysové, asi špatná rubrika, hoďte to do vtipů a jiné zábavy...
blb*
Ach jo že vždycky se všude najdou nějaký blbci ... Děkuji za odpověď a přeji vám aby na vás taky byli takhle milý až budete chtít nějakou radu nebo tak ...
Ach jo že vždycky se všude najdou nějaký blbci Především ten blbec jste Vy a zářná ukázka tohoto a ne zdejší rádci, kteří Vám odepsali, Vám se totiž nedá poradit, nemáte jak dokázat že jste auto koupil=nemáte KS, a pkd je ústní KS-máte aspoň svědka? Protistrana jich určitě bude mít více.Máte doklad o placení? Zřejmě asi také ne.Takže jedna rada-OŽELTE peníze, OŽELTE absenci auta .Nic jiného Vám asi stejně nezbude! A až příště budet chtít auto koupit-ptejte se zde na PORAĎTE jak postupovat při koupi ...Milerádi Vám poskytneme kvalitní rady.
Tak jsem byl u kámoše na ranní kávě, vyprávěl jsem mu tento případ a nevěřil, že takový člověk může být opravdový, že to je jen vymyšlený příběh pro pobavení.
Vydat peníze bez žádného papíru se sice nedá pochopit, ale budiž. (Rád bych věděl kolik to bylo, jestli desítky nebo snad stovky tisíc.) Ale nechat "své" auto odstavené bez SPZ na volném nehlídaném místě celého čtvrt roku už hraničí s debilitou.
Auto tazatel zaplatil, jezdil s nim, myslel si, že je jeho. Proto taky tady položil dotaz. Čekal asi jednoduchou účinnou radu. Takhle nemá ani peníze, ani auto, nic. Rváč není, právní cestou nedosáhne ničeho, jen by přišel o další peníze. Takže znovu poslední slovo mého předchozího příspěvku.
trestní oznámení pro podvod můžeš podat buď písemně, anebo osobně, ale počítej s tím, že budeš potřebovat svědka že jsi za to auto zaplatil.
Máš svědka?
Ta tvá známá ti zapírá peníze?
No, každopádně, s autíčkem se asi rozluč, a s penězi taky. Asi to jsou dobrý kumpáni
blb*
Ano u všech splátek byli dvě kamarádky paradoxně jsem ji to vždycky daval 50m od kriminálky ... Mám i zprávy kde mi píše jak naléhá abych ji dal tu poslední splátku. není to známá přímo moje ... Frajerce je třeba Max 50 let. Ne že zapírá ale prostě nereaguje na telefony na zprávy když jsem ji viděl a chtěl ji zastavit tak mi ve městě proletěla tak kilem před obličejem... Bohužel nemám KS ani nic ... Mám fotky kde je můj obličej přímo s autem kde je viditelná SPZ.
Pokud se na to cítíš, a ty dvě kamarádky ti to dosvědčí, tak jdi podat trestní oznámení pro podvod. Jednoduše uveď, že jsi byl podveden, Když ti ta žena cca 60 let prodala auto, které nebylo její, a tvrdila, že její je a ty jsi jí předal peníze. Pokud to takhle proběhlo, tak se jedná o zjevný podvod dokonaný. Pokud budeš mít na to svědky, a v závislosti na tom, kolik peněz jsi předal, tak dotyčná žena bude mít problémy. Minimálně bude muset podat vysvětlení na PČR A ty budeš mít v právo nahlížet do spisu. Pokud ale ty svědky nemáš, tak bych to neriskoval. Tak žena by mě mohla obvinit z křivého obvinění a mohl bych mít problémy já.
blb*
Ano mám dvě svědkyně které u toho pokaždé byli.
hut
Já mluvím o tom, jestli budou ochotný s tebou na tu policii dojít a dosvědčí ti to!? Ale to asi nezistíš, dokud to neuděláš. Bez ohledu na zdejší blbě komentáře, pokud to bylo jak tady tvrdíš, tak tě podvedla a pokud tam šlo o > 10 000 Kč, tak se s tebou musí PČR bavit a sepsat to. Pokud by to byla menší částka, tak by to sepsali a dali na město na přestupkové řízení, patrně by nešlo o podvod, tady vařím z vody ale kdyžtak mě někdo opraví. Stačí, když svědkyně dosvědčí to, že ta žena tvrdila že to auto je její, že ti ho prodává, že jsi v hotovosti zaplatil a že nesplnila dohodu a že se ukázalo, že auto vůbec není její. Policajti to musí řešit (I když se tě budou snažit odpálkovat na občanskoprávní řízení, tak se nenechej, protože se jedná o zjevný podvod) a pokud svědectví bude věrohodné, Ty holky bez zaváhání odpovědí, to co jsem napsal, podle pravdy a nenechají se zviklat policisty, tak by pachatelu mohlo hrozit i trestní stíhání. Pokud se zmíníš, že máš podezření, že jednali v organizované skupině, s tím pánem, jakože si myslíš, že se na tebe domluvili, no tak si myslím, že jim pěkně zavaříš Pokud tohle všechno policisti za protokolu jí, a ty dohledný na to, že to tam je precizně popsáno tak jak se to stalo, jinak to nepodepisuj, tak policisté to budu muset řešit a minimálně si je oba pozvat k podání vysvětlení, pokud bys byl sám beze svědků, tak by to patrně odložil jako tvrzení proti tvrzení jí, ale když máš svědky, tak se domnívám, že se toho policisti jen tak zbavit nemohou A budou muset to řešit.
hut: Je hezké, že má tazatel svědky. Je taky fajn, když to policie sepíše. Ale na jedno zapomínáš. A sice, že svá tvrzení musí oznamovatel DOKÁZAT. Svědek je fajn, ovšem záleží na tom, jak OČTŘ posoudí věrohodnost jeho tvrzení, no...
Právně máš asi smůlu, nemáš totiž reálně nic, ale na tu známou můžeš trochu "šlápnout" s tím, že máš konverzaci kde se bavíte o splátkách atd., že máš fotku s autem, že si zajistíš přes kamaráda na PČR nějaké pouliční záznamy, kde si předáváte peníze a prostě si něco vymysli a pohroz jí. Třeba začne zpívat a když ne, tak se ti vysměje a budeš mít smůlu.
Já to tady nebudu psát přímo. Ale je u nás plno nezaměstnaných spoluobčanů uprchlých z války. Takže bych jim dal nějaký bakšiš, napsal smlouvu a jestli by nešli pěkně poprosit dotyčné, že by ji jako dodatečně podepsali.
Stačilo by, aby uměli pár základních frází jako: "davaj děngi, podpiši bumažku"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.