Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po prezuti pneu mám vyšší spotřebu

Od: panx® odpovědí: 3 změna:
Ahoj ,mate někdo nápad čím by mohlo byt ,ze mi po prezuti pneu vyskočila spotřeba o 1,5-2L? Používám celorocky 195/65/15
Mám špatnou geometrii a nové gumy mají o dvě třídy horší index.
Ale ,aby to byl takový rozdíl?
Každopádně hned po prezuti jsem zaregistroval ,predtim to bylo Ok

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hut
hodnocení

1x

S špatnou geometry v podstatě s lepšími pneumatikami brzdíš

15% Na spotřebě je v tomto případě asi zcela normální, zase to nebude asi 40% že ne

hodnocení

Ale Ja měl tu špatnou geometrii prave i na těch pneu predtim ,na netu jsem cetl ,ze to udělá až 3%
hut

No ale ty staré jsi měnil právě proto, že už byly ojeté, a klouzaly, případně byly tvrdší?

Měkčí (novější) pneumatiky zkrátka mají větší odpor, a pokud je špatná geometrie tak se to násobí.

3% nejde ani poznat... Nevěřte všemu co se píše

navíc, nové pneu = větší obvod, ve skutečnosti ujedeš více a na tachometru se ti ukáže méně. To je další důvod pro zdanlivou větší spotřebu :)

Jestli máš možnost změřit starou pneu, tak si porovnej obvod a rozdíl obvodu v % = rozdíl ve spotřebě jen z důvodu obvodu, To by mohly být jednotky procent, ale jeden nikdy neví

Když si to všechno posčítáš...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]