Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdíl v napětí autobaterie

Od: rodic odpovědí: 10 změna:
Zdravím, je v pořádku když na autobaterií je napětí o 2 Volty víc než v zásuvce v autě?
Díky
doplněno 15.09.22 21:33: Přemýšlím tady nad autem co s tím, když tu jsem se uvědomil co za blbost jsem napsal. Správné mělo být o 0,2 voltu.Baterka multimetr 12,6 a v autě taky multimetr 12,4. Omlouvám se.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

o 2V to vpořádku není. Někde je velký přechodový odpor a při větší zátěži spotřebiči čekej, že ty 2 volty se na špatném spoji přeměňují v teplo. napětí se totiž neztrácí, ale přeměňuje.

Pak se spoj vypálí.

doplněno 15.09.22 22:14:

0,2V je OK

hodnocení

0x

V základu je to určitě špatně. Ve výjimečných případech to ale může být reálné. Spíše by mě zajímalo, jak je měřeno. Na baterii multimetr a v zásuvce nějaký čínský měřák s usb nabíječkou? Je třeba měřit stejným multimetrem a ve chvíli blízko sebe. Napětí v dnešních autech se mění dle potřeby, třeba jsi měřil v zásuvce moc brzy nebo naopak později. Auta dnes mají inteligentní řízení dobíjení a budí alternátor dle potřeby.

hodnocení

0x

Kolik voltů na baterii a kolik v zásuvce? Měřeno čím? Motor vypnutý? Popište trochu váš postup...

rodic
hodnocení

Motor vypnutý, zbytek jsem napsal v doplnění.

To jsou ztráty v přechodových odporech. Myslím, že to je vpořádku. Ideální je měřit napětí voltmetrem se zatěžovacím odporem.

Ne, 2V nejsou vpořádku.

0,2V by bylo.

12,8V a 10,8V v palubní síti?

rodic
hodnocení

Gumídku, psal jsem to v doplnění, že jsem to zmastil a napsal to blbě. Jsou tam i naměřené hodnoty.

všimnul jsem si pozdě, dík;)

rodic
hodnocení

Ještě jednou všem děkuji.

hodnocení

0x

Buď je něco zapnuté a je to normální úbytek na vedení nebo je to chyba měření. Pro vyloučení nebo potvrzení je potřeba změřit proud z baterie.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]