Zdravím, je v pořádku když na autobaterií je napětí o 2 Volty víc než v zásuvce v autě? Díky doplněno 15.09.22 21:33: Přemýšlím tady nad autem co s tím, když tu jsem se uvědomil co za blbost jsem napsal. Správné mělo být o 0,2 voltu.Baterka multimetr 12,6 a v autě taky multimetr 12,4. Omlouvám se.
o 2V to vpořádku není. Někde je velký přechodový odpor a při větší zátěži spotřebiči čekej, že ty 2 volty se na špatném spoji přeměňují v teplo. napětí se totiž neztrácí, ale přeměňuje.
V základu je to určitě špatně. Ve výjimečných případech to ale může být reálné. Spíše by mě zajímalo, jak je měřeno. Na baterii multimetr a v zásuvce nějaký čínský měřák s usb nabíječkou? Je třeba měřit stejným multimetrem a ve chvíli blízko sebe. Napětí v dnešních autech se mění dle potřeby, třeba jsi měřil v zásuvce moc brzy nebo naopak později. Auta dnes mají inteligentní řízení dobíjení a budí alternátor dle potřeby.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.