Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Golf IV málo brzdí

Od: stepm® odpovědí: 17 změna:

Ahoj, nechával jsem dělat přes servis technickou a chtěl jsem, ať vymění brzdovku a podívají se na brzdy, že jsou hrozně líné. Podle servisu i STK je vše v pořádku, pedál se nepropadá, ale auto prostě nebrzdí. Vůbec se nedá zadupnout, aby se probralo ABS, brzdy mají hrozně pomalý nástup a kdyby to zadupl někdo přede mnou, tak nemám šanci dobrzdit. Servis doporučil výměnu předních brzd, že jsou "trochu orezlé", což teda nevidím, každopádně kotouče jsou zvlněné, takže to udělám, ale pochybuju, že to pomůže. Nebo je možné, že se nějak zapekly plochy destiček a nemají dostatečné tření? Díky.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

2x

No tak jestli to nezpůsobují ty orezlé zvlněné kotouče tak pomůže akorát výměna auta...

hodnocení

Kotouče se blyští, rez nevidím. Jen se ve stovce při brždění trochu klepe volant. Žádná hrůza. To auto je sice záložní a je to dvacetiletá vrána, ale je jako nové, nejzachovalější Golf v ČR, takže vyhazovat ho nechci. :)

Budou to nejspíš spálené destičky..sice můžou být tlusté,ale když je materiál upečený,tak to nebrzdí..teda bídně..Kupte kotouče a destičky..to zas není taková pálka..A namazat vodící čepy třmenů..Jestli pak vůbec tu kapalinu servis vyměnil? Stará kapalina to taky může být..Omrknul bych odvzdušňovací šrouby,jestli vůbec byly povolovány..
hodnocení

Hmm, o výměně brzdovky mám pochybnosti. Pod čepičkami sice byla, ale ovzdušňováky vypadají nepoužitě.

petrovic

Kotouče můžou byt lesklé jak zrcadlo. Ale mohl jsi upéct pojivo v brzdových deskách. Já tomu říkám, že zesklovatí. Pak to brzdí úplně na houno.

hodnocení

2x
Ja bych ty brzdy rozebral očistil zkontroloval jestli de z volna zatlačit pistek jestli nevisi desky jestli chodi plovouci šrouby
To sami zadek tam bejvaj ty brzdiče za ty léta prostě v haji sam sem nedavno kupoval oba novy
hodnocení

Brzdy jsem vyměnil. Kotouče byly z vnitřní strany fakt hnusné, z vnější vypadaly dobře. Pístky jsem zatlačil úplně zlehka, snad by to šlo i rukou. Vodící čepy taky volné. Zatím jsem najel jen 50 km, brzdí to lépe, ale jako že by to byl propastný rozdíl, to zase ne. Tak snad se ještě zajedou.

hodnocení

0x
A není problém v posilovači?
14.09.22 22:46
hodnocení

Prý ne...

hodnocení

Když šlápnu na brzdu, tak slyším takové slabé odfouknutí. Ale šlapací-tvrdnoucí-startovací test je OK.

hodnocení

0x

Keď STK je v poriadku,tak ako to,že vám auto nebrzdí? To vari chcete povedať,že cez STK prešlo podvodom? To,že ste zvyknutý na iné auto, ešte neznamená,že to iné má vadné brzdy. Je to skôr o pocite.

hodnocení

Na STK prý měří jen jestli obě strany brzdí stejně.
Takže asi když brzdí stejně špatně, tak auto projde bez závady. Nechápu.

rintintin
hodnocení

0x
Mám také Golfa IV a brzdy jsou prostě líné. Dříve jsem byl zvyklý na ostré brzdy, to u Golfa nehrozí.
Nechal jsem vyměnit přední destičky a zbrousit kotouče, zlepšilo se to trochu.
Je to o zvyku a trochu dopředu předvídat.

hodnocení

Každé auto brzdí jinak, ale když nelze aktivovat ABS ani na štěrku nebo mokré strávě, tak je něco špatně...

nikco
hodnocení

0x
Pokud ti ani nezabírá ABS, tak asi jsou připečené desky, dával jsi tam bláto za nejnižší cenu?
Vyměnit brzdové desky za nějaké kvalitnější, ale ty měkčí zase rychlejší ubývají, myslím, nebo se pletu?
petrovic

Měkčí víc práší, rychleji ubývají, neničí kotouče. Nepleteš se.

hodnocení

Co tam bylo netuším, poslední výměnu dělal ještě autorizák v Německu.
Teď jsem dal všechno ATE a už to začíná brzdit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]