Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Při tahání otáček nad 2500 nepřirozeně řve motor

Od: martinw odpovědí: 2 změna:
Zdravím. Potřeboval bych radu. Mám auto Renault Laguna 2001, 1.6 a (NEPRAVIDELNĚ/NELOGICKY) při vyšších otáčkách motor nepřirozeně hrčí/řve. Nelogicky = někdy při startu (auto dlouho stálo) a ne celou jízdu, přestane to po nějaké době (vždy jinak) a pak třeba občasně nebo opět u všech rychlostí. Musím přiznat, že co se týče správné péče o auto, tak na tom není moc dobře. Začalo to dělat až nějak po roce, automechanik vyhodnotil, že řemen byl ve špatném stavu a tak jej vyměnil, opět nějakou dobu bez problémů a časem znova. Může to být tím, že motor dlouho neprošel dekarbonizací? Nebo je to hold výsledek věku? Budu moc rád za jakékoliv rady. Děkuji!

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Jak dlouho to auto stálo? Olej se měnil kdy? Hrčet tam může více věcí.. Ložiska alternátoru, vodní pumpy, napínací kladka, vodící kladka . Taky mohla oreznout řemenice a pak to rychle ničí řemen.. Zažil jsem vydrolený řemen a vydávalo to šílené zvuky..myslel jsem, že je v háji nějaké ložisko a byl to přetvrdlý drážkovaný řemen, který se drolil a nebylo to zvenku vidět.. Až když se přetrhl a dal se tam jiný,tak to neuvěřitelně ztichlo..

hodnocení

0x

Mě řval hrčel motor v otáčkách a nejvíc v zápřahu do kopců na plnej plyn, když jsem do fitrboxu nedal trubku na nasávání venkovního vzduchu. Prostě to rezonovalo.

Nemáš výřivé klapky v sání?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]