Zdravím. Potřeboval bych radu. Mám auto Renault Laguna 2001, 1.6 a (NEPRAVIDELNĚ/NELOGICKY) při vyšších otáčkách motor nepřirozeně hrčí/řve. Nelogicky = někdy při startu (auto dlouho stálo) a ne celou jízdu, přestane to po nějaké době (vždy jinak) a pak třeba občasně nebo opět u všech rychlostí. Musím přiznat, že co se týče správné péče o auto, tak na tom není moc dobře. Začalo to dělat až nějak po roce, automechanik vyhodnotil, že řemen byl ve špatném stavu a tak jej vyměnil, opět nějakou dobu bez problémů a časem znova. Může to být tím, že motor dlouho neprošel dekarbonizací? Nebo je to hold výsledek věku? Budu moc rád za jakékoliv rady. Děkuji!
Jak dlouho to auto stálo? Olej se měnil kdy? Hrčet tam může více věcí.. Ložiska alternátoru, vodní pumpy, napínací kladka, vodící kladka . Taky mohla oreznout řemenice a pak to rychle ničí řemen.. Zažil jsem vydrolený řemen a vydávalo to šílené zvuky..myslel jsem, že je v háji nějaké ložisko a byl to přetvrdlý drážkovaný řemen, který se drolil a nebylo to zvenku vidět.. Až když se přetrhl a dal se tam jiný,tak to neuvěřitelně ztichlo..
Mě řval hrčel motor v otáčkách a nejvíc v zápřahu do kopců na plnej plyn, když jsem do fitrboxu nedal trubku na nasávání venkovního vzduchu. Prostě to rezonovalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.