Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis zanikleho vozejku

Od: smackone odpovědí: 18 změna:
Ahoj tak děda měl v polo pŕepisu dva vozejky a nikam s tim nešel .. na uřadu mi rekli ze vozejk uz davno zanikl a ze ho mám sesřotovat .. to dělat nebudu jelikoz vozejk je nepouzivaný .. problem je ze je to vozejk na lod / plachtetnici a neni moc častý .. da se to nejak obejit? A vozik dat znova na papiry? Diky

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nelze legálně obejít, jen upravit vozík na papíry jiného vozíku.

makk

A ani to není legální (postavit to na papíry z jiného).

Vždyť to píšu, že to není legální, hned první slova...

makk

Já to chápal, že obejít legálne nejde, ale upravit na jiné papíry legálně jde. Ono to jde, ale nesmíte přijít s na magistrát se slovy: "Tady mám zrušený vozejk a tady jsem si k němu koupil papíry". Musíte říct např "prasknul mi rám, tak jsem si sehnal jiný".

Makk . Slyšel jste někdy slovo přestavba? Nebo výměna karoserie? Vpodstatě na doklady z jednoho auta postavíte auto úplně jiné.Pochopitelně je to legální za dodržení určitých podmínek..Jak se to konkrétně dělá dneska nevím.. Pak jsou cesty jednodušší,ale nelegální a ty se tu psát nesmí.. Manipulace s vin a štítky se běžně dělá,ale NENÍ to legální!
Taky jsou důležité nápravy nebo aspoň kola..Pokud se to nebude shodovat s TP,tak je to k ničemu.Asi bude jednodušší vozíky prodat někomu do lesa nebo na statek a koupit si vozík, který má SVOJE doklady.A ušetří čas a nervy.. peníze asi taky.
smackone
On je to vozejk za plachetnici a na tom vozejku mam plachetnici a nez na vode ji nesundate .. a to bych navic musel mit dok
Takže je to i s plachetnicí? A to chcete používat tak jak to je i s plachetnicí? Anebo to předělat na klasický vozík? Pokud máte doklady..byť propadlé-zrušené,tak by možná nějaká cesta byla.. Nevím
smackone
Mam na tom plachetnici a chci obcas vyhet na vodu a musim mit platny vozejk ze kdyz s tim vyjedu na silnic .. predelavat to opravdu nechci

Jednou zrušený vozík, domácí výroby nelze opět uvést do provozu. Jen lze opět postavit vozík, dle dnešních předpisů. což asi nezvládnete.

I dnes se dají postavit speciální vozíky, na letadla, lodě a podobně, ale dle dnešních předpisů.

smackone
Vozik stavela naka malá firma .. je tam pridavany stitek vin .. zadna velka firma to nevyrabela .. chlap kterej nam to prodaval si dedu dodnes pamatuje

¨malá, velká, to právně nerozhoduje..

Existuje ta firma teď?

smackone
Nevim treba delal chlap na sebe .. musel bych zjistit
smackone
14.09.22 19:53

jirib
hodnocení

0x
Ano sehnat jiné doklady...
Se zaniklým vozíkem už nic.
A pak ty vozejky po dědovi buď zúžit nebo rozšířit a taky zkrátit nebo prodloužit tak,aby to sedělo podle TP ;)
smackone
hodnocení

Aha takze to muzou byt papiry na podobny vozejk .. ja myslel ze na uplne stejny .. ale pak si vyrobit novy stitek s novim vinkem
makk

Dneska vám udělají štítek, jaký si vzpomenete (třeba levne-gravirovani.cz/... jestli je to tovární výroba tak bude problém to VIN na rámu. Možná by šla přestavba (jakože jste na ten vozík dal jiný rám) nebo papíry z domadělky a ta VIN nemá. Samozřejmě zcela legální to není, ale jde to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]