Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Palivoměr Škoda Scala

Od: krupkapetr odpovědí: 5 změna:
Dobrý večer. Takový poznatek z dnešní cesty do práce... Mám Škodu Scala, r.v. 21. Ráno cestou domů se mi rozsvítila rezerva. Jelikož tankuji v Polsku, kam jedu zítra, natankoval jsem za 400. Palivoměr ukazoval skoro polovinu nádrže. Říkal jsem si, že je to nějak moc... ale co už. No a večer jedu do práce a palivoměr ukazuje o celý díek méně než když jsem ujel ty dva kilometry z pumpy domů. A teď cestou mi to kleslo o celý další dílek na stupnici :⁠-⁠D
Takže jsem jeden díl stupnice nad rezervou, což už odpovídá tankování za 400.
Co to je?! Nevíte jak je řešeno měření paliva v nových autech? Asi už to není plovák že? Tak nějaká softwarová chyba? Díru v nádrži vylučuji, to bych měl v garáži louži ;⁠-⁠;)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nox®
hodnocení

0x

Nevím jestli je to jen u Škody a u všech modelů, ale mají takovou vychytávku, kdy první polovinu nádrže klesá ukazatel pomaleji. Měl jsem i Fabii a také jsem si toho všímal, kdy jsem na první polovinu jezdil jezil a pořád nic, jakmile klesla ručička pod polovinu, byl jsem za chvilku na rezervě. U BMW ukazatel zohledňoval i spotřebu.

kare
hodnocení

0x
Dobrý den.
Já to mám u fábie r.v2019.Nahoru leze pomaleji,ale dolů to je sešup.
Když to narvu naprasáka až k víčku.(vím že by se nemělo).Tak prvních skoro 200.jedu aniž by se mi hla ručička.
krupkapetr
hodnocení

Ano vím o tomto “nešvaru“, ale já to u auta za tři čtvrtě roku nesledoval a navíc jsem tam jen šprknul deset litrů... Zvláštní :⁠-⁠;)

hodnocení

0x

Ona asi nádrž a nejen u škody neví kvádr, ale od poloviny dolů je to zkosené.

Takže když ručička ukazuje 1/2 nádrže tak v nádrži není polovina paliva, ale méně.

Mě to ukazuje dojezd - když je plná, tak je dojezd např. 640, ale když rafička je na polovině, tak dojezd není 320 ale méně.

Tak on to už asi nebude jen potenciometr připojený na budík jako před 30 lety (mimochodem i tam by se dal odpor dráhy vyladit, aby ručička odpovídala ne hladině, ale množství).
Udělat to tak, aby palivoměr ukazoval reálnou hodnotu benzínu v nádrži přece dnes nemůže být absolutně problém. Spíše bych to viděl tak, že je to z nějakého důvodu záměrně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]