Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Český vs. Německý TP

Od: mates1 odpovědí: 10 změna:

Zdravím, v techničáku z Německa mám pár rozměrů ráfků a pneu, ale hlavně ten rozměr co mám momentálně na autě. V Českém mi ten rozměr chybí, ale za to tam je několik navíc oproti tomu originálnímu. Setkal se s tím někdo, nebo nevíte proč tomu tak je? Budu muset zajet na dopravku, ale chtěl bych být trochu v obraze. Děkuji za případné odpovědi.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

3x

Správně měli do CZ techničáku dopsat všechny rozměry z původního D. Můžeš to reklamovat a vyžádat si doplnění, blbý je pokud ho už stihli skartovat a nemáš svojí kopii *ua* Pak k těm kolům musíš sehnat typový list, nechat prohlídnout na STK a pak to jde dopsat. A některý rozměry který schválil TUV jednotlivě (typovej list tu neseženeš), tak bys musel auto přehlásit zpátky do Německa, tam to nechat schválit a zase vrátit do ČR *smich*

Tyhle věci je třeba kontrolovat, jak to uteče tak je v budoucnu problém. Tenhle bordel na registru je docela častý, pak tě při další technický vyhodí že máš jinej typ motoru, kola, ESP tam neni atd. atd. Protokol z dovozový technický to samý, taky tam sekaj chyby který dopravka přepíše do techničáku. Pak platí ten techničák v kterým to je blbě a nic neuděláš, z STK tě vyhodí že doklady nesedí s autem *ua*

hodnocení

0x

Před lety na autě dle cz jen 165/70R13, o německém od 145/85R13 až po nějaké 205/45R16 nebo 17? včetně i odpovídajících disků což si už nepamatuji.už je to víc jak dvacet let,ale na základu původního tedy německého TP mi nezapsali ani 175/65R14. tyto jsem totiž mohl mít zadarmo s s origo alu disky na daný model auta.

hodnocení

0x

Pokud nemáte v techničáku napsáne rozměry, které můžou být použity na vašem autě může ( viz od výrobce auta nebo německý techničák apod.) , tak zajdete na dopravku a nechce si tam všehny možné varianty dopsat.

Osobní zkušenost? V 99% nic nedopíší a tím víc na základu nějakého tvrzení že tam daný rozměr disků a pneu může být!

Nebylo by to přece na základě nějakého tvrzení,ale na základě originálu TP (německého nebo italského apod.) To že to někdo nezapsal při registraci je jen lenost,pohodlnost a schválnosti pracovníků u přepisu a registrací- evidence vozidel..Jinak si to nedovedu vysvětlit..Stalo se mi to víckrát.Např..stačí popsaný (plný) VTP a když si starý neokopírujete,tak máte smůlu.. Vždy mi tam do nového VTP něco nedopsali nebo klidně natiskli nesmyslný typ motoru a pak jsem s tím měl následně problémy..Pokud nemáte tu kopii původního,tak si to pak nemáte ani podle čeho zkontrolovat a ozvat se hned jak vám vydají nový VTP.. A nestalo se to jednou! Takže to musí být mnohdy škodolibý úmysl..

mates1
hodnocení

0x
Díky všem, kopii mám, tak snad to bude ok

hodnocení

0x

Přesně jak píší kolegové - je to lenost českých úředníků - možná i hloupost... snad to nebude schválnost.

Já měl naštěstí rakouský TP k dispozici - takže jsem jim okamžitě o hlavu omlátil jejich chybu, nicméně jsem je nedokázal přesvědčit o JEJICH chybě a za doplnění údajů dle původního TP jsem platil poplatek.

Taky dobrý! Zapsali to co mělo být zapsáno už na poprvé, takže vlastně opravili svoje chyby a ještě si za to nechali zaplatit.. Skvělé *zed* Ať mi nikdo netvrdí, že to není škodolibostí.. Splést se v důležitých údajích, které pak člověku dost zkomplikují život..

mates1
hodnocení

Dopsáno, omluvili se za chybu a nic jsem neplatil. :)

Tak super.. aspoň že tak;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]