Nejste přihlášen/a.
Značky upozorňující na blížící se žel.přejezd jsou ve vzdálenostech 80, 160, 240 metrů. Proč jsou to násobky 80m?
Čekal bych spíše nějaké "kulatější"číslo (50m, 100m) nebo komisionální kompromis (75m). Těch 80 metrů není ani kulatých anglických 100 yardů (91,5m) nebo 250 stop (76,25m). Jediné, co mi vychází, jsou 4 řetězy (88 yardů, 80,5m). Nebo že by tenkrát nějak uvažovali typickou brzdnou dráhu pro danou rychlost?
Zkoušel jsem to dohledat a nic jsem nenašel. Věděl by někdo ze zdejších amatérských dopravních historiků?
Také jsem nad touto hodnotou přemýšlel. Jediné co mne napadlo bylo 100 "delších" kroků. Normální krok je , pokud si pamatuji z vojny, 75 cm a pokud budu krokovat , tak asi mírně natáhnu na těch cca 80 cm x 100 kroků a tam píchnu značku. No a pak to někdo, kdo měl dlouhé pásmo změřil a vyšlo mu 80 metrů / možná 78...možná 83...a tak dal 80 m výdálenost/ a ty se daly jako doporučená vzdálenost - vč násobků. Druhá možnost je 1/20 míle / 1.609 m - tj zaokrouhleno na 80 metrů/.
Taky bych to viděl na 100 kroků, zapíchnout ceduli, 100 kroků atd. Pak někdo změřil že to je 80m a další se diví proč zrovna 80
> A není to odněkud převzato?
Můj nápad byl, že na evropské konferenci o značkách se přišlo s nápadem, že se zavede značka pro blížící se žel.přejezd. Anglická delegace řekla, že už něco takového mají, že je dávají do vzdálenosti 4 řetězy od přejezdu a tak by to měli dělat i ostatní, aby to oni nemuseli všechno předělávat. Koukám na současné angl. značky a mají ji tam (na stránce je v bílo-modrém provedení pro blížící se sjezd z dálnice; 1 pruh = 100 yardů), ale píšou, že v červeno-bílém provedení se používají pro skryté přejezdy a neplatí, že 1 pruh = 100 yardů).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.