Nepravidelně svítící kontrolka tlaku v pneumatikách
Od:simonakodpovědí:5změna:
Dobrý den, Mám Mini Cooper 2005, čím by mohlo být, že mi nestabilně svítí kontrolka tlaku v pneumatikách? Zejména v zimních měsících svítí častěji, nyní přes léto po startu zpravidla nesvítí, ale rozsvítí se po delší jízdě/několikátém startu. Tlak v pneu mám v pořádku, vždy udělám inicializaci, ale i přesto se sem tam ta kontrolka rozsvicí... Děkuji za odpověď.
Může se dostávat voda/sníh s nečistotami na čidla ABS, ESP (případně něco s čidly natočení kol nebo snímačem vibrací) a systém to vyhodnotí jako chybu. Dobré by bylo to napíchnout na diagnostiku, jestli se něco ukáže.
Děkuji, ono se to právě děje i když je sucho. Spíš jak kdyby po zahřátí pneumatik nebo nevím. Ještě mám otázku, je možné, aby tato kontrolka/senzor měl vliv na odebírání proudu autobaterie? Autobaterie je nová, alternátor dobíjí, ale i přesto došlo k vybití... Zatím jsme nezkoušeli jednotlivé čipy a obvody, ale zajímá mě, zda by to mohlo být tím senzorem. Děkuji za odpověď.
asd1
Má to čidla tlaku v kolech nebo tlak měří nepřímo podle otáček kol? Pokud čidla tak ověřit jejich přesnost, napájení.. Pokud přes čidla ABS - nemáš na každý gumě jinak vysoký vzorek?
Dobíjení - je opravdu v pořádku? Pokud ano, tak je třeba měřit klidový odběr (hned po vypnutí je vyšší, po čase se auto "uspí" a měl by být max. pár desítek mA. Jestli je vysoký tak se odpojujou jednotlivý okruhy a hledá se který "sosá", často rádio.
Senzory tlaku s tím na 99% nesouvisí, leda že by byla vadná ŘJ a byly v ní např. studený spoje který blbnou každou chvíli jinak (tepelná roztažnost ve spojích). Že to blbne po ohřátí ukazuje na elektroniku (za tepla nějaká součástka nefunguje nebo tepelná roztažnost a špatný spoj..
Mně se čidlo tlaku pneu "ozývalo" při dešti ev na myčce. Přisuzoval jsem to snížení teploty pneumatiky a tím snížení tlaku. Zkontroloval jsem všechny tlaky / ráno než na pneu zasvítí slunce/ , provedl kalibraci/ načtení a bylo po problému.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.