Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodloužení hadice na pneumatiky

Od: misa503® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den.

Měl bych dotaz. Doma mám kompresor na huštění pneumatik. Koncovka na hadici je staršího typu-jen kónická guma se nasune na ventilek bez páčky. Potřeboval bych na tento konec něco-další hadici - nasunout, abych hadici celkově prodloužil asi o 4m a na konci byla možnost foukat kola. Přikládám podobnou koncovku co mám nyní na hadici.

Nevím jaký je název pro tu druhou hadici, aby šla nastrčit do toho kónického otvoru co mám nyní na konci hadice.

Děkuji za případné rady či nápady jak hadici prodloužit.

Prodloužení hadice na pneumatiky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Žádnou hadici do té díry na ventilek nestrkat. Já bych tu koncovku uřízl, dal tam rychlospojku, pak prodlužovací hadici s rychlospojkami na obou koncích a pak lze použít i pořádný hustič s manometrem

autodily-pema.cz/...

hodnocení

Úžasný, tak to přesně potřebuji, moc děkuji.

hodnocení

Ještě bych měl dotaz jak spojit trn od manometru s trnem v hadici. Nemohl byste mi prosím poslat jak vypadá ta rychlospojka? Nebo čím se to prostě spojí. Nejsem z toho moudrý-co jsem hledal. Děkuji

Prodloužení hadice na pneumatiky #2
Prodloužení hadice na pneumatiky #3

potřebujete hadičník na jedné straně / to je ta "zubatá"část/ a na druhé straně samici spojku na vzduch. Ta má takový převlečný prstýnek který zajišťuje spojení "samce"a "samice".

Něco takovéto

bvbcz.cz/...

hodnocení

Již jsem hadici koupil a rychlospojkama prodloužil. Děkuji za prvotní informace, které jsem potřeboval co existuje.

meta
hodnocení

3x
Zvažte koupení hadice s nalisovanými rychlospojkami - připojíte na to jakékoliv nářadí (kupoval jsem jsem v lidlu 10metrovo hadici za 8eur) k tomu pistoli s manometrem za pár korun.

hodnocení

2x

Vždycky rozhoduje to, kolik jsi ochoten zaplatit.

Amatérsky a po domácku najdeš vhodnou trubičku. Přívodní hadici přeřízneš a do každého konce narazíš trubičku (tak do poloviny délky). Pak si doma najdeš hadici se stejným vnitřním průměrem a tu narazíš na vyčnívající konce trubiček. Spoje je lepší ještě zajistit nějakýma svorkama. Pokud nebudou zajištený, tak se časem rozpojí (z některé hadice to vystřelí ven).

Pokud to chceš trošku univerzální a pořádně udělaný, tak už to bude stát víc peněz. Buď si v obchodě, kde dělají pneumatické nebo hydraulické hadice, koupíš materiál a smontuješ si to sám. Nebo si necháš do hadic zalisovat vhodné koncovky nebo rychlospojky a naplánuješ si to tak, abys měl několik hadic, které se dají vzájemně spojovat a na které půjde napojit přes rychlospojku jakékoliv pnaumatické nařadí.

hodnocení

1x

napadá mi do toho vrazit nákou trubičku a stáhnout páskou

osobně bych to zahodil a pořídil toto naraditechnik.cz/...

hodnocení

1x
Já jen dodadam ať nepoužíváte manometr, pokud nemá kompresor tlakový spínač a nebo tlakový ventil. Musíte proste na tuhle úpravu mít kompresor s nádobou.
hodnocení

Nějak nechápu co píšete. Kompresor nádobu nemá a pumpuje auto s manometrem v pohodě. Tlakový spínač ani tlakový ventil určitě nemá, protože je to vše vyrobeno podomácku

Prodloužení hadice na pneumatiky #4
Prodloužení hadice na pneumatiky #5

To pochopíš až ti jednou něco praskne při foukání.

Když máš kompresor bez nádoby a bez přepouštěcího ventilu a bez tlakového spínače, tak docela riskuješ.

Ta pistole s manometrem funguje tak, že průtok vzduchu je normálně uzavřen a otevře se až stisknutím páčky na pistoli. Takže když zapneš kompresor, tak se začne tlakovat všechno. No a když to necháš chvíli uzavřené, tak to v nejslabším místě povolí a něco zničíš.

Pokud máš kompresor s nádobou, tak sice kompresor pracuje delší dobu, než nádobu naplní, ale pak se vypne a chvili si odpočine. A to že máš uzavřenou pistoli na konci hadice ničemu nevadí. Prostě až poklesne tlak vzduchu v nádobě, tak tlakový spínač zase zapne motor tlak dočerpá.

A minimálně přepouštěcí ventil bys tam měl doplnit. Bez něho riskuješ, že se něco roztrhne. A pokud se roztrhne něco kovového, tak to může fungovat i jako projektil.

hodnocení

Takže jediné řešení je v tom, že je potřeba pistoli stále mačkat, aby nebyla uzavřená, pak hned na chvilku nasadit na kolo, oddělat a zase hned mačkat a vypnout kompresor. Protože ty úpravy nezvládám.

Děkuji za vysvětlení-nenechat uzavřeno-vzduch v hadici bez foukání

Tak rozhodně by mě přišlo jednodušší dát tam aspoň pojišťovák - bývá nastavený na 10bar, po jejich dosažení si to prostě odfoukne a není riziko, že to prakne a dostanete letící hadicí přes ciferník *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]