Nejste přihlášen/a.
dobrý den
mám dacia sandero stepway 2018, bylo mi sděleno na servisní kontrole, že "za chvíli" bude třeba vyměnit již přední brzdové destičky a kotouče. Originál je celkem drahý. Sada 2ks vychází na 4tis+. Náhodou neznáte, kde by šlo nakoupit levněji ale pořád kvalitně?
děkuji
Taky můžou kecat a vydrží ještě dlouho .. Ohni se k autu a zkontroluj stav desek a kotoučů (tloušťka obložení, vyrezlá funkční plocha kotouče apod.)
Hafo e-shopů, Cardo, Motora.. Rozumný poměr cena/ kvalita je kotouče TRW, ATE, desky TRW nebo líp Textar
Materiál v kvalitě originálu komplet do 2k i s dopravou... Kotouč pětikilo desky 400, +ě nějaký spotřebák typu brzdovka, keramický sprej apod.
no ja těmto věcem nerozumím. říkali mi že za cca 5tis km bude třeba výměna destiček i kotoučů. že to poznám, protože mě to bude pískat při brždění. Sice mám ještě rok auto v záruce, ale myslím si, že zrovna toto bych nemusel dávat do autorizovaného servisu?
P.S. to se kupuje jako sada nebo po kusech lépe? a je jedno jestli to pak přijde dopředu nebo dozadu?
děkuji Vám
Lhali ti. - Minimální tloušťka obložení je 3mm, pískat by začly až při ojetí obložení úplně na plech, to se nestane za za 5 kkm ale tak za 20. Pokud tam tedy není "škrtátko" tj. plech který při ojetí desky na ty 3mm začne skřípat o kotouč.
Vyměnit to může jakýkoliv servis při dodržení postupu požadovaného výrobcem a o záruku nepřijdeš, resp. jedině o záruku na vady přímo způsobené chybnou výměnou.
Předek a zadek je jiný, vepředu bývají větší a chlazené kotouče (děravé), vzadu menší plné (nebo bubnová brzda), vzadu ještě mechanismus ruční brzdy. Obložení podobně, taky je přední a zadní jiné. Vše se mění v páru na nápravě, tj. kotouče i obložení na obou stranách. Pokud máš vzadu bubnovou brzdu tak ta vydrží dlouho často i přežije auto.
Součástí je i výměna brzdové kapaliny, ta by se měla měnit každé dva roky.
Pak taky kontrola, vyčištění a promazání třmenu (kluzné plochy, čepy), používá se jen mazivo na to určené.
děkuji za názory
P.S. lze na nějakém webu vyhledávat podle svého VIN nebo pouze podle roku výroby, modelu, motoru, apod?
Pokud to nemáš vytuněný tak na brzdy stačí auto/ rok/ motorizace. Kupuju často od Cardo nebo Motora, umí i kontrolu dílů podle VIN (ale třeba u Renaulta některý věci podle VIN nesedí, montovali co jim přišlo pod ruku, tam musíš vyndat, změřit a pak objednávat, nebo objednat všechny možnosti a co zbyde vracet)
Nebo v online katalogu podle VIN najdeš OE číslo dílu a pak hledáš podle něj
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.