Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nákup brzdové kotouče a destičky

Od: rotorod® odpovědí: 12 změna:

dobrý den

mám dacia sandero stepway 2018, bylo mi sděleno na servisní kontrole, že "za chvíli" bude třeba vyměnit již přední brzdové destičky a kotouče. Originál je celkem drahý. Sada 2ks vychází na 4tis+. Náhodou neznáte, kde by šlo nakoupit levněji ale pořád kvalitně?

děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

1x

Taky můžou kecat a vydrží ještě dlouho ;).. Ohni se k autu a zkontroluj stav desek a kotoučů (tloušťka obložení, vyrezlá funkční plocha kotouče apod.)

Hafo e-shopů, Cardo, Motora.. Rozumný poměr cena/ kvalita je kotouče TRW, ATE, desky TRW nebo líp Textar

Materiál v kvalitě originálu komplet do 2k i s dopravou... Kotouč pětikilo desky 400, +ě nějaký spotřebák typu brzdovka, keramický sprej apod.

hodnocení

no ja těmto věcem nerozumím. říkali mi že za cca 5tis km bude třeba výměna destiček i kotoučů. že to poznám, protože mě to bude pískat při brždění. Sice mám ještě rok auto v záruce, ale myslím si, že zrovna toto bych nemusel dávat do autorizovaného servisu?

P.S. to se kupuje jako sada nebo po kusech lépe? a je jedno jestli to pak přijde dopředu nebo dozadu?

děkuji Vám

asd1

Lhali ti. - Minimální tloušťka obložení je 3mm, pískat by začly až při ojetí obložení úplně na plech, to se nestane za za 5 kkm ale tak za 20. Pokud tam tedy není "škrtátko" tj. plech který při ojetí desky na ty 3mm začne skřípat o kotouč.

Vyměnit to může jakýkoliv servis při dodržení postupu požadovaného výrobcem a o záruku nepřijdeš, resp. jedině o záruku na vady přímo způsobené chybnou výměnou.

Předek a zadek je jiný, vepředu bývají větší a chlazené kotouče (děravé), vzadu menší plné (nebo bubnová brzda), vzadu ještě mechanismus ruční brzdy. Obložení podobně, taky je přední a zadní jiné. Vše se mění v páru na nápravě, tj. kotouče i obložení na obou stranách. Pokud máš vzadu bubnovou brzdu tak ta vydrží dlouho často i přežije auto.

Součástí je i výměna brzdové kapaliny, ta by se měla měnit každé dva roky.

Pak taky kontrola, vyčištění a promazání třmenu (kluzné plochy, čepy), používá se jen mazivo na to určené.

hodnocení

Aha děkuji, mám najeto 67tis za 3 roky

hodnocení

0x

hodnocení

0x
No jo, na servise se nejlíp vydělává. Soused si nechal u škodovky vyměnit olej a řekli mu, že by to chtělo i brzdové desky a to tam měl ještě přes půlku. Já jsem měnil sám brzdové desky u c max tedka a všechny na čtyři kola stály 1400kc. Kotouče po sto tis km stále ještě dobré. Pokud někde píská zrnko písku nebo něco, stačí rozjet a několikrát prudce zabrzdit. Pokud píská stále, nejspíš brzdí už kov na kov. Ale znal jsem jednoho, který pak už brzdil brzdový pístkem :)
hodnocení

děkuji za názory

P.S. lze na nějakém webu vyhledávat podle svého VIN nebo pouze podle roku výroby, modelu, motoru, apod?

petrovic

Aci.cz tam vyber sekci originaly, napis vin a uz si vyber, co potrebujes

asd1

Pokud to nemáš vytuněný tak na brzdy stačí auto/ rok/ motorizace. Kupuju často od Cardo nebo Motora, umí i kontrolu dílů podle VIN (ale třeba u Renaulta některý věci podle VIN nesedí, montovali co jim přišlo pod ruku*smich*, tam musíš vyndat, změřit a pak objednávat, nebo objednat všechny možnosti a co zbyde vracet)

Nebo v online katalogu podle VIN najdeš OE číslo dílu a pak hledáš podle něj

Autokelly, stačí rok, motor nebo jim ukážete malý TP.
petrovic

V autokelly sice stačí rok, ale pro běžné lidi zase nestačí jejich peněženka. Ty ceny tam mají brutální.

asd1

V kelině/ elitu jsou fakt moooooooc výhodný ceny *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]