Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevrací se píst brzd. válce

Od: ok® odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, prosím vás, zjistil jsem že se mi na pravé přední straně vozu nevrací po uvolnění pedálu píst brzd válce. Druhý díl brzd v pohyblivých čepech chodí.
Brzdí mi a zároveň přehřívá právé kolo při jízdě .
Lze to opravit doma, nebo raději servis. Je to složitá oprava popřípadě výměna celého třmenu?
Máte někdo d tímto problémem osobní zkušenosti, můžete poradit, děkuji
Jde a vůz Daewo Kalos 1.2, r 2003

Nevrací se píst brzd. válce

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Řeší se to tu každou chvíli.Nejdřív vyměňte brzd.hadici k tomuto kolu.. Bývají zevnitř roztřepené a nepustí tlak zpět.Pak bych teprve řešil jiné postupy..

jm
hodnocení

0x
Doma na koleně bez potřebných nářadí to nedáte. Jsou repasovaci sady, vydrželo mi to 12000 km / rok jízdy.
Pokud auto chcete používat déle, kupte rovnou kompletní brzdiče.
doplněno 04.09.22 17:54: Jasně, servis výměnným způsobem se dělá od nejlevnějšího dílu. Jen pokud nemá ani slušný sikovky a rozdělá brzdy na parkovišti před panelákem, jsem zvědav, jak to pak poveze do servisu.
Lidí typu "Pane Lórenc, uvezu to?" jsou plný hřbitovy. U brzd a plynových spotřebičů volím vždy zásadně servis zkušeného mechanika.

Stačí koupit origo sady a né nějaké číny viz Frenkit a podobné šmejdy.

Mě repas s origo TRW sadou na Felicii vydržela 80 000km.

Taky je potřeba to umět správně složit bez násilí a pořádně vše vyčistit a na složení používat speciální olej a né brzdovku, která natáhne ihned vodu ze vzduchu a pístek zrezne pod manžetou (za těsněním pochopitelně ne v pracovním válci).

Jm...Na koleně ne..ale na ponku nebo stole by to zvládnout mohl..A co bude dělat s novým brzdičem, když to bude tou hadicí za pár korun?
ahoj*

ježišmarja speciální nářadí a kdo ví co ještě a dílnu. Jak já blbec jsem dokázal repásnout třmeny na parkovišti u paneláku. Kalose nemám, ale dělal jsem na Nubiře tolik rozdílů tam nebude vždyť Kalos je docela holota auto

hodnocení

0x

Složitá jak pro koho-zručný a ZNALÝ člověk já by si toto udělal sám. Na všech si takové věci dělám sám, jen na synovo autě jsem toto dal mechanikovi. Důvod-asi 4 druhy desek a kotoučů na zadní nápravě, totéž na přední a nemožnost zjistit oem kód na SVC boxu. další je ruční brzda, která je daného auta model pěkně debilně řešena.

hodnocení

0x
Na trmenu, kde neni rucni brzda na tom nic neni a nepotrebujete specialni naradi. Pokud se nevraci tak to muzou zpusobovat sva problemy. Bud je hadicka po smrti, to se pozna tak ze povolite odvzdusnovak a pokud se pist vrati tak je na vymenu. Druhy problem byva , ze v drazce od tesniciho krouzku pistu vykvasi bordel a pist pak chodi hodne ztuha. Musi se vyslapat pist ven, vydlubnout krouzek, vyskrabat poradne drazku a dat novy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]