Dobrý den. Koupil jsem moto z německa. Má klasickou DE značku a doklady neodhlasene. Budu dělat evidencku a chci se zeptat ohledně pojištění. Moto musí být před podáním žádosti o dovoz pojištěno (stačí prý na VIN). To už si to mám pojistit jako pojistitel i jako že jsem vlastník? Nebo musím vyplnit vlastníka předchozího majitele Němce? A lze si to uzavřít jen na dobu určitou třeba na 2 měsíce abych si po přepisu na mne mohl udělat pak nejvýhodnější pojistku? Díky za odpovědi!
Na dobu určitou ho neuzavírejte, je značně dražší. Každé pojištění, tedy i toto, lze do dvou měsíců od uzavření vypovědět s osmidenní výpovědní lhůtou.
Ale není důvod, proč byste neuzavřel rovnou pro vás nejvýhodnější pojištění, registraví nic na ceně nezískáte. Jen doplníte SPZ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.