Nejste přihlášen/a.
To je těžký. Pokud budete mít kliku, vyměníte to vpohodě sám, pokud smůlu, budete litovat, že jste se do toho pustil. Stačí, aby nějaké hovado zarvalo olejový filtr a budete bez správného vercajku v pasti. Mmchdm, vždy jsem si oleje měnil sám, vloni nebyl čas, tak jsem auto hodil do učňáku. Za práci chtěli závratných stopadesát korun, už nikdy sám oleje měnit nebudu...
Nevím jak je to na koncernu, na jiném koncernu to dělám běžně už leta letoucí. Pokud máte odpovídající nářadí, tak není problém. Dříve jsem velkým šroubovákem probodl ftr a pak jej povoloval-olej z něj tekl bylo od oleje, pak jsem to dělal tenkým klínovým řemenem, šlo to když bylo dost míst okolo. Ale není nad to mít na vše patřičné nářadí! Pak to jde daleko líp.
I cvičená vopice to zvládne.. Nic složitýho to neni, nastuduj návody/ videa jak na to.. Za tepla po dojetí, vyšroubovat vypoušťák (horkej olej, teče ne rovně dolu = poprvý dělat nad místem kde louže oleje nevadí , neopařit se), vyšroubovat filtr (mít klíč, propíchnout šroubovákem a točit za něj nebo gumovým řemenem a tyčkou - nasadit jako smyčku..), olej teče i z filtru a zase ne rovně dolu ale šikmo, hodí se kousek kartonu aby stekl po něm..
Novej filtr - těsnění máznout olejem (důležité!), dotáhnout pevně rukou (ne klíčem), vypouštěcí šroub buď novej nebo kontrola těsnosti (starej obvykle neteče), utáhnout správným momentem (přetáhnout = zkurvíš závit ve vaně), nalít olej, protočit motor, dolít na rovině olej tak aby hladina byla ve 3/4 mezi ryskama
Olej mám rád od Shell, filtry Mann..
moje zkušenosti s Fóglcvágnem jsou takové, že je lepší mít těch klíčů na povolování filtru víc...mě se nejvíc osvědčil ten smyčkovej...mam yato asi za pár stovek, sice se to blbě nasazuje...ale povolení je zaručeno...ten rádoby šestihran co je tam na klíč je tam jen přilepený a stačí trochu zabrat a jsi bez něj
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.