Nejste přihlášen/a.
1)Původní majitel auto odhlásil ale já jsem již auto nepřihlásila. Je tomu více jak 12 měsíců a mezitím již skončila platnost STK. Auto je tak moje a plně pojizdné ,ale nepřihlášené,bez STK a nezaplacené povinné ručení. Mám velký i malý techničák. Nyní má o koupi zájem jeden pán, ale nevím,jak mám prodej uskutečnit,abych nemusela platit ekologickou daň 5.000,-Kč (auto rv.1993) a jestli auto jde vůbec prodat,když jsem jej nepřihlásila.
* jde auto prodat jako nepřihlášené třeba na náhradní díly? Nový majitel by si auto pak přihlásil na sebe a zaplatil by si eko daň sám?
* jak s případnou pokutou za neplacení povinného ručení?
-
2) Jsem majitelka ještě dalšího auta,které mám na sebe přihlášené,auto je staré a již bez STK a bez povinného ručení několik let. Bylo nepojizdné a svojí "blbostí" jsem se o něj nestarala a nechala zaparkované naveřejném parkovišti. Nyní jsem zjistila,že auto tam není (krádež,odtáhnutí vozidla PČR, MP?),takže nevím co teď. Velký i malý techničák mám.
* nahlásit krádež na PČR
* zaplatit 10.000,-Kč na Úřadě při odhlášení z evidence? (auto rok výroby 1989)
* pokuta za neplacení povinného ručení několik let?
Poradíte,jak vyřešit situaci s co nejmenší finanční zátěží?
1.Auto prodejte a nový majitel je přihlásí na sebe na základě prodejní smlouvy..Na náhradní díly auta prodávat oficiálně nelze.Pokutu zaplatí ten na koho bylo auto odhlášeno.
2.Krádež vozu jste měla neprodleně ohlásit na policii.Při odhlašování se pokuta neplatí.Dokažte na ČKP,že jste vozidlo neprovozovala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.