Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde byste jako naprostí laici prodali auto?

Od: anonymnidotaz odpovědí: 23 změna:

Ahoj,

pokud byste měli staré auto k prodeji, nerozumíte autům ani automobilovému trhu a chtěli byste ho snadno prodat (i když třeba pod cenou), kam byste zajeli? Ideálně konkrétní firmy, třeba autobazary, se kterými máte dobré zkušenosti a hladký, rychlý průběh. Nejlépe pokud si vše zkontrolují a prozkouší sami, a tím pádem nebudou mít moc otázek, kterým nerozumím. U osobního prodeje se bojím nepřepsání auta a dalších komplikací, co s cizí nespolehlivou fyzickou osobou mohou nastat.

Děkuji moc za sdílení Vašich zkušeností. Mějte se hezky.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Žádný bazar není poctivý! Nedělají to pro vás,ale pro sebe! V první řadě je třeba si toto uvědomit! Že tu nejsou pro lidi,ale pro svůj kšeft! Co se týče papírování,tak by toto měli zařídit..Ale záruku na konkrétní bazar vám NIKDO neřekne.. Že ten nebo ten je poctivý ohledně papírování a poctivého přepisu..Co je to za auto? To je rozhodující! Některá auta je lepší nechat odvézt likvidační firmou a dostanete papír na ruku..A s tím papírem jdete jen auto trvale odhlásit.Ale některá auta mají cenu i v horším stavu.. Napište tedy o jaké auto se jedná a můžeme vymýšlet další postupy;)
tomaso
Takže každý, kdo něco prodává není poctivý? Protože to dělá pro zisk? A každý zaměstnanec je taky nepoctivy, protože pracuje pro sebe a pro peníze a ne jenom aby se měl zaměstnavatel dobře? Máte ty pojmy nějaké pomotane...
Mluvím pouze o bazarech.. Nemluvím o jiných prodejcích čehokoliv ani o zaměstnancích atd.Mluvím o autobazarech.Pochopitelně i zde existují světlé vyjímky a najde se poctivý bazarista..

Doutnáku, nemohu s Vámi souhlasit, v čem jsou bazary nepoctivý, oproti prodeci nebazarovém?

Milane.. tazatel-i,ce se jedná o výkup..ne prodej!Spousta mých kolegů kupuje a prodává auta do bazaru..A ty příhody jsou neuvěřitelné..Taky já jsem kupoval a prodával párkrát auto v nebo do bazaru..Tak vím o čem mluvím..Dodnes je spousta bazarů,kde dají kupci do ruky veškeré doklady psané na původního majitele a tak nějak se spoléhá, že to pomocí PM kupec přepíše.. Což se pochopitelně mnohdy neděje!A jeden příklad výkupu Fabie za 5tisíc! Druhý den v nabídce za 57tisíc!

Doutnáku, asi čteme každý něco jiného...

byste měli staré auto k prodeji

A jeden příklad výkupu Fabie za 5tisíc! Druhý den v nabídce za 57tisíc!

To je ta nepoctivost bazaru, o které se zmiňujete? Kdo prodává Fábii za 5.000? Nevěřím, ani to, že jsou všechny bazary takové, jak je označujete.

Milane.. Nemusíte věřit..Kolega z práce nechtěl mít starosti a tu Fabii odvezl do výkupu za 5tisíc(pochopitelně chtěl víc)..ale zmákli ho a nechal jí tam a druhý den byla za 57tis.na prodej..Byla vcelku dobrá a po drahých opravách motoru..Bazar a prodejce nových vozů Amond.Protiúčtem ji nedával.A já mám na sebe stále psáno několik vozů, které jsem dal do bazaru,kde měli vše vyřídit.Dále..příklad..V AUTO JAROV jsem koupil auto, které tam někdo nechal protiúčtem a dali mi veškeré doklady..Zaplatil jsem sice 1000kč za převod, který udělají oni,ale kvůli EK mi dali všechny doklady a po EK jsem je měl poslat zpět kvůli přepisu. Takže mi důvěřovali..Ale víte kolik lidí už se neozve a doklady jim nepošle? V čem si podle vás vymýšlím?
Mil.cuk..A připustil jsem, že né všichni jsou tací..Jen uvádím příklady ze života..

doutnáku, občas slýchávám, že se občas najde i blbec, co to koupí, najde se i blbec, který takto prodá.

Žádný bazar není poctivý!

ne všechny bazary jsou takové. Ne všechny znáte.

Milane.. Já vůbec netvrdím, že všechny znám! A netvrdím, že jsou všichni špatní! Jen jsem přispěl svojí "troškou do mlýna"..To je celé..Nechci se chlubit,ale tím že už přes dvacet let nakupuji auta na cenovém dnu,tak jsem jich měl desítky a taky jsem jich desítky prodával.. Zajímám se i o detaily nákupů a prodejů aut lidí z celého mého okolí..Tak si troufám někomu radit..Ale někdo stejně poradit nechce a ví své..a dá na radu "Pavla,Pepy od vedle"
Milane..Nejsem znalec úplně všeho,ale vehikly do ceny 50tisíc jsou mým koníčkem a nakupoval jsem je ještě před vlastněním řidičáku sk B . Měl jsem vždy plný pozemek a plnou ulici aut za odvoz a za pár tisíc.. Až teď jsem "povýšil na desetitisíce"*smich* NIKDY za účelem zisku,ale prostě jsem tím hodně žil a teď už jen tak ze setrvačnosti mám do deseti aut v různém stavu a stáří.Tím pádem mě celé okolí otravuje, ať s nimi jdu koupit to či ono..Jak mají prodat to a tamto...bla,bla...Proto si hraju na chytrého;)

Žádný bazar není poctivý!

tak to asi napsal někdo jiný...

Já taky přišel po domluvě ceny do bazaru a po předložení techničáku a kontroly mi nabídli polovinu ceny, co jsem chtěl. Poprosil jsem je, aby mi vrátili techničák, že jsem nepřijel dohadovat cenu, ale prodat za tu cenu. Že prý dojde za vedoucím,zdali by s tím nešlo něco udělat.

Opakoval jsem, že chci zpět techničák, odjíždím. Nejsem tu kvůli dohadování.

Odjel jsem s penězi, co jsem chtěl...

Milane...Ano..tu větu jsem psal já! Máte zvláštní zálibu ve slovíčkaření a chytání za slovo*smich* ;) Nemíním se tu omlouvat za svoji větu bazarům..V ostatních příspěvcích jsem připustil, že ne všichni jsou tací nepoctivci a že existují solidní firmy..

To není slovíčkaření, ale jedná se o to, že Vy všechny bazary odsoudíte, pak napíšte, že to tak není. Když napíšete, že některý bazar je nepoctivý, tak s Vámi budu souhlasit.

Už to chápete, oč mi jde? Nikdo Vás k omluvě netlačí, to je na každém, aby si obhájil svoji pravdu.

Chápu..A popravdě..nerad se obhajuju..To kolikrát radši řeknu "Ano, máš pravdu"

hodnocení

5x
Jako naprostý laik bych si auto prodal zcela sám a přepis si ohlídal.
Číst umíte, internet a PC máte, tak věnujte pár minut na čtení co a jak máte udělat a nemusíte prodávat auto pod cenou do autobazaru.
tomaso
Opravdu je pro člověka,který vubec neví která bije na pár minut studia na internetu, aby bezproblémové a jakéhokoliv rizika prodal auto? Tomu sám nevěříš..
Dobře, nebude to pár minut, ale možná i půlhodina.
Pokud umí číst, psát a je svéprávný.
Ale jistě, dle některých dotazů zde..se dá i o tom pohybovat.
tomaso
Právě proto je nejlepší at zajde někam do Auto esa, tam jim to přenecha jako soubor náhradních dílů s už o tom autu nikdy neuslyší. Ano, dostane o pár tisíc min,než kdyby prodala sama.
Když bude prodávat sama, bude řešit inzeráty, zájemce, domlouvat s nima termíny prohlídky, jejich vymýšlení a nesplnene sliby, dohady o ceně, vymyslet smlouvu, resit přepis...a za pár měsíců bude dotaz,že kupující ho chce vrátit, protože něco... *smich*

hodnocení

4x

1.Nikam bych nejel, jen rozklilknul pár inzertních serverů a podíval se na prodejní ceny toho kterého auta se stejným motorem,výbavou a nájezdem

2.Nejlépe si vše zkomtrolují-ano zkontrolují aby Vás jako prodejce co nejvíce obrali=co nejvíce ponížili cenu a tím si co nejvíce navýšili zisk!

3.osobní prodej a nepřepsání? to hrozí pokud přistoupíte na to jak zde napsal p.Svačinka! nedávat auto+doklady a klíče z ruky do splnění dvou podmínek - ZÁPIS ZMĚNY osobně s kupujícím, maximálně s PM od kupujícího, peníze tedy kupní cenu zinkasovat s podepsámním KS a zápisem změny-pak předat auto, doklady a klíče!

hodnocení

3x
Škoda, že nám tazatel nenapíše o jaké auto jde.Výraz "staré auto"..pod tím si lze představit cokoliv.Buď škopek na likvidaci a nebo vyhledávaný veterán.. Některá auta se prodávají jako housky na krámě a některá auta mají špatnou pověst a tím pádem se prodávají hůř..O některá auta mají zájem jen sběrači katalyzátorů a některá auta už kupují jen lidi na dávkách atd...Na některá auta se ozvou opravdoví automaniaci a nadšenci..Ale jako první na inzeráty volají překupníci, kteří auto pomluví a stáhnou cenu na minimum a vzbudí ve vás pocit, že jste ještě dlužni vy jim..

hodnocení

0x

Bezstarostný spánek něco stojí. Darujte škopek známému pod jedinou podmínkou - že všechno sám zařídí *cteni*

hodnocení

0x

Jako laik se nejdříve trošku vzdělejte, prohledejte internet, za jakou cenu se vozidlo zhruba prodává a prodejte ho některému většímu autobazaru.

Já se rozhodoval mei AAA a Auto Esa, který dá více. Stanovil jsem si cenu a z ní jsem se nehnul.

Ale nejde to snadno, musí se jednat. Auto je pryč, za kolik ho prodali dále jsem ani nehledal, páč mi to bylo jeno, hlavně že je prodáno bez problému.

I Vy se mějte hezky, ať dobře prodáte a pozor na přepis. Nevěřte nikomu, jen sobě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]