Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy dostanu body?

Od: karelplachy odpovědí: 20 změna:

V jakém případě se mi přičítají body? Někdo mi řekl, že pokud mě policisté nezastaví, tak nemůžu dostat trestné body. Je to pravda?

Příklad: Projel jsem v obci 65 km/h na padesátce a mimo obec mě vyfotil radar na dálnici ve 165 km/h. Jen pokuta anebo i body dostanu?

Příklad: Nedal jsem přednost v jízdě, nehoda do 100 tisíc, PČR nepřivolána, vše vyřešeno na místě bez ní, jen euroformulář formulář vyplněný. Jen pokuta anebo i body dostanu?

Příklad: Nedal jsem přednost v jízdě, nehoda do 100 tisíc, PČR nepřivolána, vše vyřešeno na místě bez ní, jen euroformulář formulář vyplněný, ALE auto bylo někoho jiného, i přesto se vše vyřešilo bez přítomnosti PČR. Jen pokuta anebo i body dostanu?

Příklad: Jel jsem v obci 58 km/h na padesátce, na fotce jsem nepřipoutaný a s telefonem. Jen pokuta anebo i body?

Díky moc.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Bez ztotožnění řidiče policií nebo úřadem žádné body nebudou. Takže v těchto případech nic

kolemjdouci
hodnocení

0x
Nepřičítá se Vám nic, body se odečítají!

mýlíte se, nebo lžete.

Body se vždy přičítají...

kolemjdouci
Nelžu, ale zmýlil jsem se.

Ok, páč body se vždy, od samého začátku přičítali. Klidně jste mohl dosáhnout i 15 a více bodů.

milancukrar - Po zavedení bodového systému se body se skutečně nějaký čas odečítaly. Každý jich měl k dispozici 12 a když dosáhl počtu 0, přišel o papíry..

magdone, to tedy netuším, páč já mám důvodovou zprávu pro parlament, a tam bylo nevrhováno:

Navrhovaný bodový systém vychází z následujících tezí a principů:

a) Bodový systém bude veden v registru řidičů "přičítacím způsobem", tj. řidiči se budou zaznamenávat "trestné" body do nejvyššího počtu 12 bodů.

Nepamatuji dobu, kde se body odčítaly.

Neodečítaly se nikdy.

gene, čekal jsem na Vás, že to potvrdíte.

Díky,

Přiznám se, že jsem to nikde nenašel. Možná to byl jen návrh, který neprošel, ale určitě se o tom uvažovalo. Svědčí o tom i přesvědčení mnoha lidí, kteří si dodnes myslí, že se body odečítají. To nevzniklo jen tak samo od sebe, muselo to mít nějaký reálný podklad.

Máte pravdu p.Magdone, tento blud roznesli věci neznalí pisálci stejně jako "absolutní" přednost chodců ma přechodu!

Já si myslím, že je to urban legend, že o absolutní přednosti na přechodu nikdo nikdy nepsal.

genehawkins®

Svatá pravda...

hodnocení

0x

e pokud mě policisté nezastaví, tak nemůžu dostat trestné body. Je to pravda?
ANO, je to pravda.

Body dostane jen řidič, který byl ztotožněn.

Zde, vidíte, zač jsou přidělovány body.

No, pokud bude řidič ztotožněn ve správním řízení, tak taky, aniž by přímo policajt zastavil.

Body dostane jen řidič, který byl ztotožněn.
Zde jsem to napsal..

pokud mě policisté nezastaví, tak nemůžu dostat trestné body. Je to pravda?
ANO, je to pravda.

Napsal jste i toto, tak jsem to jen uváděl na pravou míru. Jen pro pořádek.

OK, v pořádku, minule jsme to již řešili...proč bych ve správním řízení měl být usvědčen...

To bych pak mohl napsat, že soud rozhodl, že dostanu body, když tam skončím...

hodnocení

0x

Body vám bohužel nehrozí. Ale správně byste měl rovnou přijít o papíry.

nickys

Tazatel psal príklady. Jste jeden z vychovávačů, nebo snad kolborant?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]