Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojistna udalost rozpoctem

Od: pavel012 odpovědí: 2 změna:

Dobry den , chtel bych se zeptat , znamy mel nehodu ,kdy mu nedal pan prednost ,pojistnou udalost jsem rikal at resi rozpoctem , prijel pojistovak a nabourane auto hodil do nejake akce a ne rozpoctem, kdy bylo auto vydrazeno za smesnou castku ,ktera neni ani na opravu . A ted moje otazka existuje reseni situace rozpoctem znamy me tvrdi ze to neslo ,za me je to spatne hlaseni a jeho nasledne reseni pokud se nepletu... je to tak pripadne da se odvolat? predem dekuji za odpoved pekny den

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zkusím to přeložit - pojišťovák to vyhodnotil jako totálku, vyčíslil škodu třeba 20tkč a hodnotu vraku třeba 4tkč. Takže pojišťovna vyplatí 16tkč a vrak pošle do aukce. Někdo jej koupí za třeba 2tkč a záleží na majiteli, jestli za ty peníze vrak pustí anebo si jej nechá a za 16třkč opraví. Je to tak?

doplněno 29.08.22 20:32:

Ano, tak to chápu já. Pojišťovna pošle pár kaček přes dvacku a měl by se objevit kupec, který vrak koupí za necelých devět. Teoreticky. U mě se kupec neobjevil, ale to jsem neřešil. Celkem by měl majitel dostat (teoreticky) 29tkč a zbavit se vraku...

doplněno 29.08.22 20:33:

Anebo to auto za devítku neprodá a za dvacku opraví a bude dál provozovat. Volba majitele. Anebo dvacku shrábne, z vraku prodá, co půjde a zbytek ekologicky zlikviduje...

pavel012
hodnocení

Dobry vecer dekuji za zpravu takze to funguje takto a ne jako driv ze se zadal rozpocet kdy se pojistovakem napsala cca oprava? prikladam zpravu od pojistovny chapu dobre ze by mela pojistovna vypatit 20 tis?

za předpokladu splnění všech podmínek daných právními předpisy, bude likvidace této škodné události provedena formou totální škody na vozidle, tj. odpočtem ceny poškozeného vozidla od obvyklé ceny vozidla bezprostředně před pojistnou událostí. Na základě našeho šetření a provedených výpočtů byla obvyklá cena vozidla stanovena částkou 29 000,00 Kč včetně DPH a cena poškozeného vozidla dle uvedené nabídky částkou 8 888,00 Kč včetně DPH (viz aukční nabídka na další straně).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]