Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlášení vozidla

Od: vesel odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se optat, jak odhlásit auto, které od konce roku 2006 neexistuje bylo rozebráno na náhradní díly a zbytek vyvezen.

Spz se nacházejí od začátku roku 2007 v depozitu v MB. Již mi přišla upomínka z Magistrátu.

Když jsme tam byl, žádné čestné prohlášení jim nestačí, že auto již neexistuje.

Prosím o pomoc jak auto odhlásit.

Děkuji za odpověď

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martin2010
hodnocení

0x
mám tento problém:auto sem si koupil od jednoho pána, kde do smlouvy bylo jasně uvedeno, že auto kupuji na ND bez malého a velkého TP a SPZ.z auta si beru defakto vše kromě skeletu a ten chce nechat sešrotovat spolu s dalšímu drobnostmi z vozu.ten pán od kterého jsem vůz koupil chce auto vyřadit z evidence.no a mě by zajímalo jak to vyřešit abych mohl auto zešrotovat a on v klidu vůz odhlásit .díky za nápady a rady.

erikch*
hodnocení

0x

Úplně jednoduše-obvolej,resp.osobně obejdi šroťáky ve svém okolí-dříve tzv.kovošroty(i když firma jako taková stále existuje),domluv se tam,přivez nějaký ten kus skeletu,co ti zbyl,s VINem-a oni ti vypíší akceptovatelné potvrzení pro úřad k vyřazení...A ještě dostaneš nějakou kačku za kovový odpad,resp.druhotně zpracovatelnou surovinu...nepotřebujěš žádný TP,značky apod.čistě jen čitelný VIN auta-to co z něj zbylo...

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

mám lepší nápad, do 10 dnů jsi měl hlásit změnu, tedy rozebrání auta a předložení dokladu o ekolikvidaci...do 10 dnů jsi měl hlásit změnu, a to požádat o prodloužení dočasného vyřazení, poté, co uplynulo 12 měsíců od data, kdy byloauto dočasně vyřazeno...budeš to muset udělat teď, zpětně, a městu doplatit těch několik padesátikorun které mu dlužíš...doklad o ekolikvidaci si opatři, jak umíš, bez toho auto nevyřadíš...Čestné prohlášení akceprovat nelze, protže to neumožňuje zákon č.56/2001Sb., ani zákon č.500/2004Sb., ty jsou pro úřad závazné

erikch*
hodnocení

0x

Myslím,že tohle asi tazatel slyšet,resp.číst nepotřebuje-tím svůj problém zrovna nevyřeší...Spousta lidí tak nějak alespoň podvědomě tuší co by měli dělat,ale jsme Češi a prdíme na to...Dokud nepříjde první upomínka,výzva apod.No a nebyli bychom Češi,abychom nedokázali se vším "vyběhnout",a to i zpětně...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]