Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám starý kompresor, který bych rád použil pro pohon zouvačky pneumatik. Ten kompresor je starý a dlouho neběžel. Potřeboval bych poradit, jestli ten kompresor musí mít nějaké revize, či jiné náležitosti?
U zouvačky uvádějí pracovní tlak 8 až 10 barů a slyšel jsem, že kompresor by měl mít objem nádoby 200 litrů, měl by mít pro jistotu kompresor větší tlak než těch 8 až 10 barů?
Diky
Tlak 8, nebo 10 barů je standard. Ne, že by se nevyskytovaly kompresory s vyšším tlakem, ale jde o nestandard, tudíž to bude dražší, což je zejména v případě zouvačky naprosto zbytečné, jde o triviální stroj bez nároku na nějak speciálně upravovaný vzduch.
Viděl bych to na bazarový dvou až tříválec Orlík, vzdušník skutečně 200l. Revize se provádí na tlakových nádobách, tedy na tom vzdušníku.
Pokud byste kupoval nový, doporučuji Atmos, nebo Orlík. Tam je dobrý poměr cena/výkon
Jestli jsem pochopil otázku, tak se tazatel neptá, jaký komresor si má pořídit, ale jestli může použít ten, co má, případně jaké by měl udělat revize.
No jo, ale jaký vlastně má, což? Ano, víme že starý. Dost fádní popis. Stejně tak otázka o vyšším tlaku je poněkud zvláštní. Kompresor a potažmo vzdušník mají výrobcem daný max tlak, jištěný přetlakovým ventilem. Takže mám-li dejme tomu Orlík 3/150, ktrý má max 10bar, nikdy z něj (legálně) vyšší tlak nedostanete. Jedině jiný kompresor s vyšším tlakem, nebo při nižších odběrech multiplikátor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.