Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr dodávky a motory 2.2hdi 74/88kw

Od: domas* odpovědí: 4 změna:
Ahoj, vybírám dodávku na přestavbu na obytnou, rozpočet čistě na dodávku je 150 tisíc korun. Ročně s ní najedu max do 5tisic km, moje otázka zní, na bazoši jsou v hojném počtu právě Boxery nebo Jumper s motorem 2.2hdi, s nájezdem 150-400tisic km, záleží na kusu, ale opravdu jsou ty motory tak špatný? Přece jenom když uz některý mají kolem 500k nájezd, tak jasné že záleží co tam vše měnil a věřím, že se najde někdo kdo je s motorem spokojený. Nebo jít na jistotu do 2.8hdi/JTD, což jsou motory od iveca, rozpočet na dodávku je 150 tisíc. Děkuju

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

0x
Bral bych co nejsilnější...
Půl milionu na dobrý motor nic není.Kontrola tlaků,generálka čerpadla a nové vstřiky se zhavičkami.
Pozor na turbo!

hodnocení

0x

Ale ty motory nejsou nijak špatný, problém vidím spíše ve Vašem plánovaném rozpočtu. Za 150 seženete opravdu nějakou vylítanou omlácenou vránu po balíkářích, kteří ty auta huntují nadoraz.

Já sám jsem s Jumperem najezdil statisíce kilometrů, byl v tom ten 2.8 motor a můžu jken chválit, u toho auta jsem jneměl žádný zásadní problém, v servisu byl na pravidelných servisech + pár drobných nezaviněných nehod. A nedávno jsem měl na několik měsíců nového Boxera s 2.2 motorem - taky bezva. Jenže u těch nových aut je už největší problém elektronika a ekoterorismus ( DPF, AdBlue, aditivum a pod)

Nicméně na karavan se nejvíc hodí nějaká větší bedna - někde mezi L3H3, nebo L4H3. Ty se často vyskytují u nábytkářů, tam bych zkusil zalovit po ojetině - navíc ty auta nabývají tak zrasovaná, jak po službě u balíkářů.

domas*
hodnocení

0x

je mi to jasné, avšak nevadí mi starší model ducata/jumpera/boxera, nejradši bych bral ducato s 2.3jtd, ale ty jsou dražší a do mého rozpočtu mají najeto k půl milionu...viz auto.bazos.cz/...

Zrovna ten z fotky vypadá slušně..Teda na fotce..Aby s tím najeli půl milionu,tak se o to museli starat a vše špatné měnili.. Takže na nájezd nekoukat vůbec.Koukat na stav a jízdní projevy.Nizký nájezd VŮBEC nezaručuje dobrý stav a naopak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]