Nejste přihlášen/a.
Chtěl jsem se zeptat,ZAVZDUŠNIL se mi vw GOLF2 1,6D!Poradte mi,co by se s tím dalo dělat?
Tam kde je palivový filtr tak nahoře(na držáku filtru) je šroubek bývá to na 10-11 klič
doplněno 27.05.10 18:09:Musí tam být ještě pumpa na odvzdušnění. Ten filtr je tuším u 1,6D na pravém podběhu (před spolujezdcem). Takže tam povolit ten šroubek a pak zapumpovat pumpou. Některé vozy mají pumpu přímo na držáku filtru.
doplněno 27.05.10 19:36:Ano i takové pumpy existují ,které vypadají jako balónek.
Odvzdušnění spočívá ve vypuzení vzduchu z palivové soustavy. Víme , že vzduch je lehčí než palivo a tak se zpravidla zdržuje v nejvyšším místě soustavy , kde také bývá odvzdušňovací šroub. Mám též VW G.II ale nemám tam ruční pompu na odvzdušní - dopravní čerpadlo uvnitř ve vstřikovacím čerpadle. Odvzdušňuji tak , že u palivového filtru odpojím přívodní hadičku od nádrže , na přívod do filtru připojím láhev s hadičkou naplněnou naftou, povolím odvzdušňovací šroub , nejlépe až na vstřikovacím čerpadle a tlakem na láhev doplňují soustavu až do té míry když je vypuzen veškerý vzduch. Ještě je vhodné nasátím doplnit přívodní palivové potrubí a pak jej bezprostředně připojit , tak aby palivo v tomto potrubí opět nepokleslo a nezaplnilo se vzduchem. miro
Možná by nebylo na škodu sdělit důvod zavzdušnění. Zda jen došlo palivo nebo z jiného důvodu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.