Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Diagnostika Fiat

Od: mates1 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

táta má Fiat 500l r.v. 2015 0,9 TwinAir a při výměně oleje mu nevymazali servisní interval. Tak jsme si říkali, že to zkusíme přes multiecuscan resetovat (máme nějakou obdII ELM 327 krabičku na usb + k tomu dokoupil nějakou žlutou redukci údajně přímo na fiat). Bohužel se nám to nedaří s tou aplikací připojit. Při vyhledávání nebo testu připojení to vždy najde správné rozhraní a port, ale při příkazu k připojení to vypisuje pouze chyby. Neporadíte někdo co kde nastavit nebo vyzkoušet?

Diagnostika Fiat
Diagnostika Fiat #2
Diagnostika Fiat #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

ELM jsou vyhozený prachy. Je to na nic. Nefunguje to na většině aut, jak tak čtu. Mě to nečte Nissany.

mates1
hodnocení

pevně doufám, že někdo poradí, taky mám už celkem nervy :)

hodnocení

0x

K tomu ELMu potrebujete poriadnú autodiagnostiku,ktorá s ním vie komunikovať. V minulosti to bol Tourque,ak som to správne napísal, no asi aj tam to už skončilo. Výrobcovia autodiagnostik opustili toto rozhranie pre komunikáciu.

hodnocení

0x
Sehnal bych s činy bud delphi 150 nebo ještě lip wow
Pokud mas krabičku delphi de si na netu najjit program wow a nainstalovat
Mě to dělal kamarad je to uni diag na všechny auta do roku 2020 a funguje to pomerně dobře
S cíny mi ta krabička s kabelem vyšla na necelych 700kč
Ted sem delal řízeni na puntu menil sem to čidlo co je uvnitr serva a v pohode sem to nakalibroval i smazal servis
Jinak tchan ma tu 500l 1.4ku a tam si taky načtu co je třeba

max1
hodnocení

0x
Elm vymyslel jeden Kanaďan zhruba před 15 lety, pak to začali kopírovat Číňany.
Je to ale obd2, což je protokol podle legislativy a zaměřen primárně na emise, Aby jedna diagnostika uměl načíst emisní hodnoty ( Jako třeba katalyzátor, otáčky, Vstřikovací množství paliva ) ze všech typů aut bez ohledu na výtobce, takhle to funguje. !
Většina lidí ale vůbec nepochopila, k čemu to je a snaží se pomocí toho dělat různé speciální věci na autech, včetně servisního intervalu…
Mimochodem, už ji na Fabii z roku 1999 šlo vyresetovat servisní interval pomocí tlačítek na palubním displeji!
Nejde to náhodou u jiných značek také?
mates1
hodnocení

Když to mají doma, tak jsme to prostě chtěli zkusit...U jiných značek to jistě jde, třeba mě to na Golfu trvá asi 10 vteřin, ale Fiat bohužel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]