Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odtah na dalnici

Od: chlamak* odpovědí: 9 změna:
Ahoj radcove, jak se resi pripadny odtah vozu na dalnici? Musi se volat policie, nebo staci jenom zavolat asistencni sluzbu a ta odtah zaridi?
Diky vsem za odpovedi
Ch

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Může Vás odtáhnout i běžný, kolemjedoucí řidič. Ale po dálnici smí vléci jen po první sjezd z ní, pak musí dálnici opusti. Občas někoho odtáhnu, ale musím říct, že je to čím dál víc ,,o držku´´ auta mají čím dál víc asistentů a posilovačů, někteří řidiči těžko chápou, že pokud nejde motor, bude se blbě točit volantem a hůř brzdit, taky udržet lano napnutý je dost nad jejich síly.

Pokud voláte asistenci, nemusíte volat policii, mnohdy si sami zajistí správu dálnic, která místo označí šipkou a třeba kužely, nebo směrovými deskami

jm
Jakmile jsem mohl, koupil jsem tažnou tyč

Ano, to je velmi dobrá věc, leč poněkud neskladná (když pominu cenu) a zas tak daleko svou dobročinnost rozvíjet nemíním *smich*

Nevím, tyč jsem si koupit dvakrát- poprvé se ji povedlo ohnout hned při prvním tažení, druhá vydržela o jedno tažení více. Takže úplná spása to zrovna není...

Já jsem dokonce viděl, jak v zatáčce upadla tyč z oka taženého vozu. Jeli pomalu, jinak to mohlo být velice zajímavé.

@ernie kdyby upadla z oka tažného vozu, mohlo by to být ještě zajímavější :)

Když jsme v rodině vlastnili škodovky 120 a podobné, měl jsem doma dělanou tyč VYNAKOL a nikdy nebyl problém. Mnoho kilometrů jsem táhl Rapida ze Smržovky.

hodnocení

0x

Jde Vám o právo, nebo o dobrou radu?

Po právní stránce není třeba volat polici, pokud nepřekážíte provozu. Nejlépe je ale kontaktovat policii, ta pošle mimo jiné i silniční službu se šipkou a máte větší naději, že do Vás nikdo nevlítne. Až budete mít v rodině případ, kdy řidič zastavil u krajnice, u svodidel vozidlo a měnil gumu, přilítl řidič, který zrovna něco řešil a smetl auto i s osádkou, budete vždy volat policia čekat za svodidly...

zpravy.aktualne.cz/...

Jen to slovo neprodleně je na debatu...

break
hodnocení

0x
Správně by měl člověk informovat policii a zařídit si odtah.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]