Zdravim, mám problém, na mem voze Škoda Octavia druhé generace mi při rychlostech zhruba od 60 a výš viditelně táhne auto do strany a volant je nakřivo a to až tak, že levá páčka jde vidět prakticky celá a pravá vůbec (viz foto). Ve zkratce musím držet volant furt nakrivo, aby jelo auto rovně, když volant pustim, zůstane nakrivo a začne táhnout doprava. Při brzdění táhne do strany taktéž. Udělal jsem dnes geometrii, která tomu problém nijak neovlivnila, auto dokonce geometrii vůbec nepotřebovalo, protože hodnoty před seřízením byly v normě výrobce a měnily se jen minimálně. Stejně tak mechanik prolezl podvozek a řekl, že nic nenašel, vůle žádná a vše pěkně tuhé. Ke všemu bylo v únoru děláno nové horní uložení předních tlumičů, silentbloky zadních ramen, čepy a obě přední ložiska. Už nevím, čím jiným by to mohlo být, má někdo nějaké tipy či rady? Díky za odpověď.
To netuším, každopádně přezouvat jsem nechával v celkem osvědčeném pneuservisu, kde mají vyvažovačku, tak věřím, že by to mohlo být v pohodě, ale i kdyby ne, tak myslíte, že by špatně vyvážené kola dokázala udělat až tak moc?
rakip*
Jednou se mě to stálo,že po špatném vyvážení kol se auto nedalo udržet na silnici.
Špatně sjeté gumy. Přehoďte přední levou za pravou. Pokud to bude stejné, tak geometrie nemůže být správně, když máte nakřivo volant. Může to být i geometrie zadní nápravy.
boris*
Bohužel u dvojkové oktávky se se zadní nápravou nedá hnout - zarezlé excentrické šrouby, proto jsou na 90% dvojkových oktávek zadní kola do A a geometrie to nijak neovlivní.
To je tak, když ti na geometrii řeknou, že je vše v normě a na zadek vůbec nešáhnou, protože jsou líní. Pak nám tu píšeš, že je vše OK, ale z hlediska geometrie není.
boris*
Bohužel se v tomto případě musí měnit celá zadní náprava, takže nejdříve zkusím postupovat od nejlevnějších postupů, tj zkusit prehodit gumy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.