Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Staré dopravní značky

Od: lubosnovak odpovědí: 12 změna:

Kdy se přestaly používat staré placaté plechové dopravní značky, které byly vsazeny do býlých rámečků na dvou sloupech, viz. obrázek. Díky.

Staré dopravní značky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

24.08.22 14:43
hodnocení

1x

Nikdy.

hodnocení

1x

Dneska se používají převážně hliníkové, ale použití těch ocelových nic nebrání.

Ale nevím proč by měly být v nějakém bílém rámečku a proč na 2 sloupcích. Používaly se tak, jak je máte na Všem obrázku, přišroubované na jednoduchou (třeba lešenářskou) trubku.

Staré dopravní značky #2
lubosnovak
A co tohle?
Staré dopravní značky #3

hodnocení

0x

staré placaté plechové dopravní značky, třeba ta co je na obrázku se používá do doby, nežli zreznou, zr´tratí platnost, poškodí se, není již vidět.

Takže nejsou zrušeny, kvůli tomu, že jsou z plechu, páč z plechu se dělají stále.

dopravniznacky.online/...

... ale už je tam reflexsní folie.

Mě by zajímalo, zda jsou v provozu dopravní značky s podsvícením žárovkou?

v čase 12:28

vesměs jsem zahlídnul ve starých filmech zákazy stání a zastavení a vesměs Praha, že ty značky aktivně svítí.

Staré dopravní značky #4
25.08.22 00:43
Staré dopravní značky #5

gumidku, to jsem fakt dlouho neviděl, domnívám se, že již nejsou.

zam

Hezky svítily mimo jedné ,"zákaz vjezdu do jednosměrky".Její přehlédnutí mě stálo 20kčs.hi hi.Vroce1974.

lubosnovak
hodnocení

Jé, já jsem ani netušil, že existovaly svítící značky. Díky za doplnění mé studnice vědomostí.

Já taky netušil, ale ve Filmech jsou. Tuším že i ve Vrchní prchni.

Asi Praha Svatovítská a Vršovická.

pavlotron

Tieto osvetlne znacky donedavna este existovali na Prahe 6.

Na Myslbekovej je este stale jedna a funkcna ! ( zakaz stania )

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]