Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stržené závity na kole, lze dojet?

Od: str odpovědí: 12 změna:
Zdravím všechny rádce
Při výměně zadního kola( ani nevím jak se mi to vlastně povedlo) jsem přetáhl závity na třech šroubech z pěti
Závity ko,
Do servisu to mám cca 20 km
A nejsem si jistý jestli to dojede nebo raději zavolat odtahovku, co myslíte
Peugeot 607 rok výroby 2001

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Pomalu a opatrně jo. Teda jestli ty dva ok šrouby jsou aspoň naproti sobě, a ne hned vedle (ikdyž to by se asi taky nouzově dojet dalo).

hodnocení

4x
Na dva šrouby v pohodě dojedeš
Na pežotu kamarada sem to řešil tak že se sehnali větší šrouby patřičný závitníky a předělal sem to

krtek6
hodnocení

0x

No jet 20km do servisu s kolem na 2 šróbech je docela odvaha*smich* ...to chce odtahovku

olcit jezdí i na třech i citroeny saxo st. typ.*smich*

re4zon
Znamy kdysi prijel v noci na navstevu. Kdyz jsem se ho ptal, proc ma na trech kolech jen po dvou sroubech z peti, rekl mi, ze koupil na druhe strane nemecka uplnou nahodou levne kola a pri vymene srouby poztracel, v nedeli je nemel kde koupit, tak se na to vyprdnul a jel. Mely jinou dosedaci plochu (srouby z plechacu dal na hliniky), byly kratke a jel s tim 180...

Jak někdo může postrácet kolové šrouby?

On byl nesvéprávný?*smich*

re4zon
To zrovna ne, ale uplne pri smyslech vetsinu casu nebyl. Pointa ale je, ze i dva srouby toho zrejme udrzi dost, kdyz ma clovek koule s tim jet. Ja bych se bal, jel pomalu a opatrne a kazdou chvili stavel a kontroloval. On do toho sednul a kropil to 400km co to slo. A stalo se prd.

str
23.08.22 16:02
hodnocení

Děkujeme

My také děkujeme za obecné ohrožení. Za to lze i jít sedět.;)

str
hodnocení

Tak jsem to nakonec nechal na odtahové službě
Strach mi to nedovolí
Ale po konzultaci s mechaniky, by nebyl žádný problém dojet to po vlastní ose
Všem moc děkuji za odpovědi

hodnocení

0x

Považuju to za extrémní hazard. Připevnění se nedá nijak po cestě kontrolovat. K přetržení zbylých šroubů může dojít naráz. Když se kolo utrhne, může i při malé rychlosti způsobit nehodu, pomlátit chodce nebo i zabít cyklistu. K podstupování takového rizika není rozumný důvod. Pro náboj je možné dojet veřejnou dopravou nebo si ho nechat poslat poštou.

hodnocení

0x

Jasně že dojedete, a každých 5 km zastavte a zkontrolujte šrouby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]