Zdravím, minulý týden ve čtvrtek jsem koupil auto... O víkendu se našli velké "skryté" chyby, turbo začlo téct a nejspíš písty v motoru jsou KO. Auto není ještě přepsané, ale ve smlouvě je dodatek, že se kupující zbavuje nároku reklamac nebo vrácení auta.. (ano moje blbost, nemusíte mi to dávat ještě víc sežrat). Auto je kupované od soukromé osoby.. opravy by mě vyšli na 100k- . Tak se chci zeptat jestli je nějaká možnost "vrátit" vozidlo..
Od čtvrtka do víkendu začalo téct turbo? Jak jste to zjistili? Každé turbo pouští trošku oleje a starší obzvlášť..A nejspíš písty KO..? To tvrdí kdo? Jak jste na tohle přišli? Oprava 100k? Kdo přes víkend udělal takovouhle diagnózu, že je nejspíš něco KO..a rovnou to nacenili na 100tisíc?
Občanský zákoník říká, že v takovém případě záleží jen na dohodě. Ovšem lze na to vztáhnout i další ustanovení, které mluví o provedení zápisu o technickém stavu, ve kterém by prodávající měl uvést pravdivě skutečný stav a všechny závady.
Když takový zápis není prodávajícím vyhotoven a kupující jej neodsouhlasil, pak je ustanovení v kupní smlouvě o nemožnosti reklamace pokus o podvod, protože reklamovat se dá právě onou dohodou.
Řešením by mohlo být posouzení stavu se zápisem u odborníka/ značkového servisu/, kde by byla uvedena i doba trvání závažné závady / že to nevzniklo, když jel kupující domů/. NO a pak zkusit příslušný soud jako pokus o podvod .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.