Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Provoz vozidla na veteránských značkách

Od: tt odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, zdědil jsem moto Jawa ČZ 350, kompletně bez dokladů a uvažuji že ji dám na veterany. Musí mít moto nějaký hodně pěkný lak nebo se hledí jen na kompletnost a jestli to není nějaká skládačka z různých roků. A kolik by přesně tento postup celkem stál?
A po vyřízení, stačí chodit jen na STK nebo se musí povinně chodit na nějaké pretestace, popř kolik stojí provoz za ty každé 2 roky?
Díky!
Koukal jsem i po bílých značkách ale ani nikdo snad nenabízí:(

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Musí to být v dobrém technickém stavu a opticky taky..Patina nevadí.. Vadí koroze a neodborné zásahy..Z různých roků to může být poskládané,pokud je to ze stejného modelu-typu..Pokud k tomu nemáte VŮBEC žádné doklady,tak to nepůjde.Musíte mít alespoň zrušené-odhlášené doklady.Stojí to okolo 4tisíc.Ale nedělá to kde kdo.Připravte se na vození motorky sem a tam na vozíku.Každé dva roky musíte mít potvrzení ze servisu s razítkem, že vám zkontrolovaly brzdy atd..a k tomu se dělá přetestace testačním komisařem( to stojí pár stovek).Ale chtějí zavést pro veterány povinnost klasické STK..

Nevím kde na to ten doutnák přišel a nevím kdo mu poradil takové nesmyslné ceny.

Samozřejmě nějaké doklady pro vyplnění žádosti by to chtělo, musí to splňovat vyhlášku pro provoz na veřejné komunikaci, originalita se boduje, ale není podmínkou pro přidělení veteránské značky, každé dva roky jen klubová testace, pokud s tím chcete jezdit, pokud není testace, nesmíte na silnici.

Doporučuji se zeptat na nějakém veterán klubu.

Každopádně je blbost : Každé dva roky musíte mít potvrzení ze servisu s razítkem, že vám zkontrolovaly brzdy atd,

***********************************************************************************************************************************

ale nyní platí povinnost za rok se dostavit znova na DI, a nahlásit kde se vozidlo nachází a ůčel, třeba moje muzeum. Později se už nic nemusí.

Tak to proměhlo u mne nedávno.

Honza

Kam na ty blbosti chodím? Mám motorku na veteránských dokladech.Bez té blbosti (papíru s razítkem servisu o kontrole vozidla) by mi nikdo nedal kulaté razítko na dva roky do PHV..A co to vy píšete za hlouposti ohledně depozitu? Tazatel má vozidlo bez jakýchkoli dokladů..Tak co má dát do depozitu? Veteránské doklady depozit neznají pokud vím..Ale jestli se pletu,tak mě poučte.A ta cena 4tisice? Tu jsem platil já osobně za "postavení" vozidla na veteránské doklady..
Jan1.."nějaké" doklady k vyplnění žádosti by to chtělo..A jaké teda?
Honza tam má asi známé (u komisařů)a tak to u něj mohlo probíhat jinak, nevím. Já známé nemám a tak to proběhlo standartně jak píšu.Před pár lety vám vystavili veteránské doklady jen na základě fotek..Ale pochopitelně toho každý zneužíval a veteránské doklady dostal kdejaký šrot v nepůvodním-neoriginalním zbastleném stavu.. Už se to DOST zpřísnilo a stále vymýšlejí různé "vylepšení"

mnd®
hodnocení

0x

veteran-prodej.cz/...

To je tak těžké si to najít na netu? Až splníte ty body a projdete registrací tak hurá na registrační místo na přepis na veterána.Problém možná budou ty doklady,ale i to se dá zařídit.Já mám zase doklady na ČZ 175,ccm-typ 450/05 republika československá české závody motocyklové,n.p.Strakonice ale motorku nemám,ale až budu starej přes šedesát tak si ji koupím na brouzdání kolem baráku.A ještě si k tomu komu seženu Škůdku 110L - na tu mám taky techničáky.Stačí přerazit nějaký čísílka a je to legálně přes evidenci a STK.Ten kus plechu nad chladičem stejně nikoho nezajímá .

hodnocení

0x

Omlouvám se, trochu jsem to popletl, toto platí pro uložené vozidla v depositu. Ale málo kdo to ví a vyhrožují pokutou !

******************************************************************************************************************************************

Nyní platí povinnost za rok po uložení do depositu se dostavit znova na DI, a nahlásit kde se vozidlo nachází a ůčel, třeba moje muzeum. Později se už nic nemusí.

Tak to proměhlo u mne nedávno.

Honza

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]