Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zablokované auto

Od: fan odpovědí: 29 změna:
Zdravím,
o víkendu se mi stala dost nepříjená věc, jeli jsme navštívit příbuzné na vesnici. Auto jsme nechali kousek dál na štěrkovým placu (na zahradu by se už nevlezlo), nebyl zde žádný zákaz, žádná cedule zákaz parkovaní, soukromý pozemek atp., ani to nebylo přímo před nějakým domem. Místa tam bylo dost i po tom, co jsme zaparkovali. Když jsme chtěli za dvě hodiny odjet, tak přijdeme k autu a to je z obou stran zablokované jinými auty, tak, aby se nedalo odjet (naprosto záměrně, protože okolo bylo pořád místa dost). Zavolal jsem na policii, aby přijeli a auta popř. odtáhli. Asi po 10 minutách čekání přišel takovej p.tomec a hned rozjel poměrně agresivně, že jestli tam ještě někdy zaparkujeme, tak už neodjedeme atd., ze to ma pronajatý od obce (podle mě kecy), když mu říkám, at si tam dá cedulku a má klid, tak prý si tam cedulku nedá a zase nějaký kecy. Hrozně mě naštval ten jeho způsob jednání a chtěl bych se mu nějak legálně pomstít. Máte s tímto nějaké zkušenosti? Dá se s tím např. jít na policii? Jak by se to případně klasifikovalo? Nelíbí se mi, že si takto někdo uzurpuje veřejné místo pro sebe a ještě se chová jako naprostej hulvát no a na karmě to tentokrát úplně nechávat nechci. Díky za odpovědi.

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

break
hodnocení

10x
Vychladni...

Naprosto správná odpověď. Tazatelovo jednání stupňuje jednání toho druhého. Asi se luxusně poštěkali a teď se diví.

break
Pamatuju si, že když jsem dělal v servisu, tak nám do dvora často jezdili lidí a parkovali si tam. I přes spoustu cedulí, často docházelo i na hádky a arogantní jednání od majitelů těch aut. Dost často se stávalo , že nám i zablokovali bránu a objekt nešel zajistit. No, ale jednou jsem tam lidem auto zamknul... naschvál

meta
hodnocení

5x
A já tazatele plně chápu, takových zkušeností mám už několik za sebou, dokonce mi bylo kvůli stejné situaci záměrně poškozeno vozidlo ( poškození bylo i zachyceno na kameře)

Za celý svůj život mi nikdo záměrně vozidlo nepoškodil. Asi se chovám slušně a parkuji jen tam, kde mám a né lidem na pozemcích, ve vjezdech a podobných situacích.

Nebo co bylo ve tvém případě?

a co jste dělal pak?

Gumidek
Tak to mas štěstí. Jedno auto 2x vykradeno,jednou pokus o krádež, ale nenastartovali. A teď mám na autě 3 škrábance, nevim čím, ale je vidět, že schválně. Proč to nevím. Občas někomu zablokuji dveře u spolujezdce, když není místo, ale ani tohle nemohl být důvod ten den.
Obouchání na parkovištích, hlavně od dveří, tak to je další věc.

možná taky rozdíl panelák a RD

meta
Většinou ústních "napadení" jsem dostal od majitelů nemovitostí před kterými jsem parkoval na veřejné komunikaci (kde z nejasného důvodů mají pocit že jde o jejich místo) Jednou mi to tam starý nevrlý dědek objel čímsi ostrým dokola. Samozřejmě před vjezdy ani na vyhrazených místy neparkuji. Pak jednou při odchodu z obchodu jsem viděl úmyslné nacouvaní tažným do předku mého vozu, prý sem stál moc blízko a pán si nemohl dát nákup do auta, a že mu to ujelo omylem.

meta, řešil jsi to z jeho pojistky a když ti ujel, hlásil jsi ujetí od nehody pčr?

re4zon
hodnocení

2x
Hlavne si nejdriv zjisti co to je vlastne za pozemek. A nez se budes chtit legalne mstit, tak si nejdriv rozmysli, kolik energie a penez do tohoto chces investovat. Moznosti je dost, ale asi se ti to nevyplati ;) nelegalnich je jeste vic a zadarmo, ale to ti predpokladam nemusi nikdo radit.
fan
hodnocení

Pozemek je obce a v kn je zapsán jako ostatní komunikace. Čásu jsem tomu ochotný věnovat kolik bude potřeba a co se týká financí, tak něco jsem také ochotný obětovat. Nelegálně se mstít nechci, z toho je většinou víc škody, než užitku.

hodnocení

2x

@fan - ze to ma pronajatý od obce (podle mě kecy)
Tím byste měl začít - ověřit si na obecním úřadu, jestli pán náhodou nemá pravdu. Abyste náhodou "takovej p.tomec" nebyl nakonec vy.

fan
hodnocení

Jak to bude možné, tak si tohle samozřejmě ověřím. I kdyby ho měl pronajaté, tak přeci nemůžu vědět, že se tam parkovat nemá, když to není nikde napsáno, podotýkám, že jsem tam byl poprvé v životě.

hodnocení

1x

chtěl bych se mu nějak legálně pomstít

Nelze, jen nelegálně. Pak si řekněte, co tím získáte, jak se zachová on. Co, pak a jaká bude odveta. Co na to policie sdělila?

doplněno 21.08.22 19:57:

Tak mmne napadlo, dejte přesní místo GPS, ať to taky vidíme..

fan
hodnocení

Policie, nestihla na místo dorazit, mezitím jedno auto odparkoval, tak jsem jim zavolal, aby nejezdili, abych zbytečně nevytežoval hlídku. Jak jsem psal výše. Vadí mi, že se u toho ten "člověk" choval jako naprostý hulvát a nemyslím si, že má kdokoliv právo mi takto branit ve svobodneném pohybu a vyhrožovat mi, že příště neodjedu. Jak jsem psal výše, tak nelegálně se mstít neplánuji.

Vadí mi, že se u toho ten "člověk" choval jako naprostý hulvát
Ale tak se právě chováte Vy.

fan
hodnocení

Že se nechci nechat jentak šikanovat ze mě dělá hulváta?

Ano, protože na hulváta reagujete úplně stejnou inteligencí, kterou má i on.

Normální člověk takové spory řeší chladnou hlavou a to neznamená, že by se nechal, ale bez stresu problém vyřeší elegantněji.

fan
hodnocení

@Gumidek
Nechápu, co podle Vás dělám špatně. Jak by jste tedy situaci řešil Vy za předpokladu, že by jste se nechtěl "nechat"?

gumidku, že to nepochopí?

break
Fan: řešil bych to na tvým místě tak, že bych se na celou situaci vysral a šel si dál. A ne se chtít někomu dětinsky mstít. Jestli si to nezvládl vyřešit na místě, tak teď už je pozdě.
fan
hodnocení

@break
Vykašlat se na to a jít dál je samozřejmě nejjednodušší cesta, o tom se hádat nebudu, většinou to u mě i tak bývá. V tomhle konkrétním případě mě na tý situaci něco dráždí (prostě jsem přesvědčený, že jsem v právu) a tím pádem chci vědět, jestli se to dá řešit i jinak
break
A stejně tak o svým právu byl přesvědčen i ten, co ti zablokoval auto.

@milancukrar ... break to převzal a vidím, že tazatel nepochopí a nepochopil :-D

hodnocení

0x

Pokud na to máš prachy, kup nějakou ojetinu a postav ji tam.

fan
hodnocení

Děkuji za radu. Nicméně tohle by bylo kontraproduktivní vzhledem k tomu, že by to potrestalo všechny, kteří by tam případně chtěli parkovat.

Takže ti ostatní s ním problémy nemají?

olinl
hodnocení

0x

Na to místo (i když vysypané záměrně štěrkem) a neoznačené značkou Soukromý pozemek a neobehnané plotem bych si "stoupnul" také, ale tak, abych co nejméně překážel a nikdo mi pokud možno nemohl zablokovat auto ze všech stran. Na mobilní telefon jsi mohl vše zdokumentovat i rozhovor s "majitelem pozemku", ten telefon většinou dodává pocit sebevědomí a klidu a záznam poslouží v případě nutnosti. Před domem, kde jsem dříve bydlel bylo také neoznačené parkoviště pro čtyři auta a kdekdo tam zaparkoval, jednou i kamioňák, ale ten při příjezdu jednoho z nájemníků popojel jinam. Částečně to teď řeší dobře viditelná kamera na domě zabírající "pohledem" parkoviště. V případě, že si tam někdo cizí zaparkoval jsme radost jako nájemníci rozhodně neměli, bylo tam všeobecně horší parkování a ceduli Soukromý pozemek jsme tam dát také nemohli, protože to byl pozemek majitele, kterého ani katastr nemohl dohnat..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]