Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
chtěl bych koupit vůz na ND (mám bouraný předek - kapota, nárazník, blatníky, světla...) a našel jsem automobil, který má neměcký TP... Je nutné jej přihlašovat u nás v ČR? V německu je odhlášen, ale není evidováno kam, v autobazaru mi řekli, že od nich obdržím čistopis TP s mými iniciály abych mohl auto přihlásit u nás na dopravce, přijde mi to zbytečné, když bych ho měl chvíli na to odhlašovat a také plýtvání penězi. Stane se něco, když ho prostě nepůjdu přihlásit? V žádné evidenci nebude nebo ano?
Děkuji za odpověď,
Zdeněk
auto odhlášené v německu můžete rozebrat na díly bez přihlášení v ČR, pokud ale budete chtít použít se souhlasem výrobce karoserii z německého auta, musíta na úřadu předložit doklad o nabytí a doklad původu, a tím jsou práve velký a malý neměcký TP. Čistopis českého TP znamená že vozidlu byla v ČR na žádost dovozce schválena technická způsobilsot, poplatek je přitom 1500,- Kč, po absolvování měření emisí, technické prohlídky a pojištění lze takové auto registrovat an CZ značky...taklež an, k rozebrání je čistopis TP za 1.500,- Kč navíc zbytečný...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.