Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neprobehly prevod

Od: aa* odpovědí: 16 změna:
Dobry den.
Prodal jsem auti jednomu rusovi. Po dvou mesicich mi volal, ze nemuze najit doklady. Ja mel bohuzel za to, ze to neprodlene prevede, jak sliboval. Dnes mi rekl, ze dokkady nasel, a ze to jde prepsat na sebe. U ckp mi tak diky tomu nejspis prijde neuhrazeby dluh. Rekl, ze kdyztak proplati. Chci se zeptat, jestli mam ted neco udelat, abych byl kdyztak v budoucnu v pravu, ze ty penize mi ma zaplatit on (zavolat na policii atd.) ma s timto nekdo zkusenost? Dekuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

3x
Domluvit se s nim, at kouka prijit, dojdete SPOLU na registr, kde si nechate vystavit duplikaty ztracenych dokladu. Pak to rovnou spolu prepisete. Nikomu nebudete rikat, ze jste mu to prodal pred dvema mesici. A pri te prilezitosti vam rovnou da castku odpovidajici flastru za nepojisteni za ty dva mesice. Pak at si dela co chce.

První část odpovědi 1.

Zbytek-" A pri te prilezitosti vam rovnou da castku odpovidajici flastru za nepojisteni za ty dva mesice"

Proč? Když se ozve CKP-od data prodeje, nikoliv od data zápisu v registru nejsem maitel - viz přiložena kopie KS. Ovšem tedy za předpokladu že KS má písemně, nikoliv ústní.

re4zon
Protoze za neprepis ve lhute je flastr a pri dnesni posedlosti statni spravy vytahnout z kazdeho maximum bych se nedivil vubec nicemu, ani zpetne. A kdo udela takovou blbost jako prodej cizinci bez prepisu jiste nechce za pul roku pokladat novy dotaz, tentokrat jak se branit nesmyslne pokute..

Asi takto-pokutě za nezapsání změny se nelze ubránit,ale platbě CKP za nepořepsané ale pradané auto se bránit LZE a jednoduše, tedy zatím!

re4zon
A zamyslel ses, nez jsi odpovedel?

*zed* normální pochopil jiný má problém a hned opravuje správné !

re4zon
Tak znovu a pro blbe. Ckp obesle byvaleho majitele. Ten dolozi smlouvu s datem dva mesice pred prepisem. Ckp to uzna a da echo spratelenemu uradu, ktery byvalemu majiteli posle prikaz za neprepsani ve lhute. Staci to takhle, nebo to mam snad nakreslit?

Ty seš asi fakt blbej! Co jsem psal hned poprvé? A to že ČKP oběšle dopravní odbor příslušného úřadu na to jsi přišel sám nebo tě někdo navedl? Už vidím úřadu na ČKP který byde dělat 1: něco co nemá v pravomoci a 2: bude dělat práci navíc !*zed*

re4zon
Jasne, protoze (pre)poslani jednoho mailu je strasna prace. A jakykoliv urednik je vzdy cestny clovek ctici moralni zasady a postupuje zcela dle zakona a v ramci svych pravomoci. Skodolibe zkusit nekomu zavarit, zvlast kdyz pak muze na oplatku dostat tip opacnym smerem by ho nikdy ani nenapadlo. Tak az sestoupis z oblacku do reality, muzes napsat znova neco k veci. S uminenym blbem, pro ktereho existuje jen to co sam osobne zazil se fakt nema cenu bavit.

O koílika takových udáních a pokutách víš. Víš vůbec něco o legislativě? Máš s tím osobní zkušenost? Máš kulové takl raději už nepiš a neztrapňuj se když nic nevíš!

Prosím, kolegové, moc prosím, nechte toho. Není vítěze.

Děkuji a přeji hezký víkend...

hodnocení

1x

aa,

dovoluji si tipnout, že převod neproběhne. Co udělat příště? Nikomu nevěřit a udělat ten převod sám, nikoliv spoléhat na jiného.

Co budete dělat, když Rusák vozidlo nepřevede a klidně ho prodá Ukrajinci?

ČKP sdělíte, že od minulých měsíců nejste vlastníkem, nýbrž tato osoba: a doložíte jim svoje tvrzení.

jd

Pokud mu aktivně volal, že nemůže najít doklady, tak bych neházel flintu do žita, třeba to fakt bude přepsat, a je jenom bordelář, já taky nemůžu najít technický průkazy asi 3 vozidel A už mám propadly technický :)

Já nevím nic o tom rusákovi, ale má zde pobyt, nebo je to vývoz do ciziny?

Já věřím jen tomu, co si sám zařídím.

hodnocení

0x

Zazálohovat veškerou dokumentaci k prodeji vozu a modlit se. ČKP to možná akceptuje s tím povinným ručením, ale za nepřepsání z vaší strany dostanete flastr od úřadu.

hodnocení

0x

Dnes mi rekl, ze dokkady nasel, a ze to jde prepsat na sebe.
A už to přepsal?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]