Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
nikdy jsem nekupoval nový vůz a proto se v tom trochu neorientuji. Co jsem slyšel, tak je skoro standard, že prodejce dá slevu 5-10% z ceny v konfigurátoru.
Je to pravda a pokud ano, tak je to tak lehké anebo člověk musí hodně tlačit a dát najevo možnost koupě u konkurence?
Konkrétně se jedná o Škoda Karoq anebo Hyundai Tucson, oboje v ceně mezi 930-960tis.
Ve Škodě zatím nabídli jen sadu zimních pneu, což v penězích je mezi 12-18tis. v závislosti na značce pneu.
Vybral jste si špatnou dobu na kupování auta.
Dnes když už prodejce má něco na skladě (náhodou), tak to obratem do druhého dne prodá...a bez smlouvání zákazníka.
Takže to bude dost pravděpodobně stylem "ber, nebo nech být".
Dnes je aut nedostatek a prodat není problém, tak nějakou slevu nečekej. Klidně to může být až tak že ti něco nabídnou a nevybereš si ani barvu, jako když byl z akomančů pořadník na Schade :D
Ale zkusit vyjednat klidně můžeš, za to nic nedáš.. Oslovit několik zastoupení a uvidíš. Nebo se nechat zaměstnat ve fabrice a pro zaměstnance slevy můžou být i docela velký..
Těžko říct...Nikdo neví co bude za dva měsíce, natož za delší dobu.
U prodejce jedné značky (a nedělám si izule, že jinde to bude o moc odlišné), tak u nakonfigurovaných aut se stane, ež za 6-9 měsíců (když máte štěstí) přijde auto...a je v něm jiná výbava než si zákazník přál. Prostě zrovna skladem něco bylo a neco ne. A opět to dopadne "chcete tedy to auto, nebo ho máme prodat někomu jinému"?
V květnu 2022 jsem objednával VW. (Se základní cenou + 200tis příplatkovou výbavou) - sleva prodejce, jsem se dostal na cenu o 50tis nižší, než je uváděná cena "od". Cena byla oproti oficiálnímu konfigurátoru o 18% nižší.
Kupováno u CB Auto, dodání auta bude v lednu 2023.
mě třeba u arteonu řekl prodejce bez jakéhokoliv počítání nebo smlouvání...že určitě to bude víc jak 100tis
Tak ono asi dost záleží, jestli těch 100 000 je 30% nebo jen 15% apod myslel jsem, že prodejci mají na au těch v průměru tak 10%, ale to bejvalo, nevim jak dnes?
tak samozřejmě...tak zrovna ten arteon stojí cca 1,5mil tak 100tis bude těch 7%...na druhou stranu, bereme třeba do firmy octávky a caddyny a máme -27% od prodejce...tak si vem kolik mu na tom ještě zbyde...a to jsou většinou základní verze
@jd auto je v pořizovací hodnotě 991tis bez DPH, ale cena dle konfigurátoru 1,198M bez DPH. Slevy atd ve výše uvedeném komentáři jsem počítal z cen s DPH, jelikož tady se většinou bavím s neplátci DPH.
10% A to jste slyšel kde? Možná když to auto bude s nějakou šílenou příplatkovou výbavu která je šíleně předražená?
Asi jak který model a jak který prodejce a spíš na skladovky než na objednávky...
samozřejmě kdo rozhoduje nabídka poptávka, určitě to můžete zkusit, ale v dnešní době, kdy je nedostatek nových aut, těžko říci...
já když jsem naposledy kupoval nový auto, a tomuz je davno, tak jsem se dal do kupy ještě s jedním a kupovali jsme úplně stejný auto a myslím že tam byla taky sleva docela významná...
Znáte to, říká se a jedna baba povídala..
Tak u Opelu se dokážu dostat mezi 8% až na skoro 34%. Ale je to v rámci programu Opel partner.. Ale u Škodovky ani u Hyundaie nic nemám, tak proto mě zajímá, kam se může dostat retailový zákazník.
No to by bylo fajn, kdyby ses mohl dostat na 34% slevu i na to úplně nejlevnější základní vozidlo v základní výbavě Ale to asi určitě nehrozí...
na Škodovky měli slevy zaměstnanci už před 30 lety, to je známá věc, mohli si koupit tehdy myslím jedno auto za rok. Tak se s tím docela kšeft tovalo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.