Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fiat brava 1,9td-velka spotreba?

Od: hanika* odpovědí: 6 změna:

Dobry vecer koupila jsem si fiat brava 1,9td 55kw rok vyroby 1998.Zda se me ze auto ma velkou spotrebu cca 9l na 100km.Chtela jsem se zeptat jestli je to u tohoto auta normalni, nebo mam hledat nejakou jinou zavadu a popripade jakou? dekuji moc za vse odpovedi a preji vam hezky vecer

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

Hani normální spotřeba to není. Tyto motory jezdí do 5- 6 litrů na dálku a do 7-7,5 po městě. Je jasné ,že taky záleží na stlu jízdy. Příčinou vysoké spotřeby může být vstřikovací čerpadlo, vstřiky, atd. Klidně to ale může taky být totálně zanešený vzduchový filtr.

Budete muset navštívit mechanika. Za 9 litrů jsem nejezdil ani s 2,5 litrovou Cromou po městě.

doplněno 28.05.10 17:12:

Ty vstřiky budou chtít překontrolovat na stolici.

hanika*
hodnocení

Diky moc za odpoved o vikende to budeme resit:), podivame se na filtr i na *ee* vstriky.

hanika*
hodnocení

jeste jsem se vas chtela zeptat kdyz jde z vyfuku cerny dym,posouva se naftove cerpadlo posouva smerem k motoru nebo smerem k chladici? dekuji moc jeste jednou:)

ar*

Haniko, záleží jestli předvstřik je ptřeba zmenšit a nebo zvědšit. To se normálně seřizuje tak ,že mezi ty čtyři vývody naftových trubiček co jdou od čerpadla ke vstříkům se namovtují hodinky na seřizování (nejprve se vyšroubuje ten šroub) U těchto motorů se nastavuje mám dojem 0,9. já používám třeba tyto.

Fiat brava 1,9td-velka spotreba?
ar*

tento šroub vyšroubovat.

Fiat brava 1,9td-velka spotreba? #2

jarda3*
hodnocení

0x

No je to dost, ale ve meste a s tezkou nohou si to dovedu predstavit. Pro srovnani, mel jsem Citroen ZX 1.9TD 66kW a pod 8 ve meste jsem se nedostal... Vse se jinak zdalo v poradku, mereni emisi s rezervou.
Ale 9 je uz docela dost, to je spocitano po vice tankovanich nebo jak?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]