Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Geometrie v servisu

Od: jarin* odpovědí: 9 změna:

Zdravím,

mám poměrně dlouho problém na autě, který jsem nějak neřešil. Mám volant natočený mírně doprava i když jedu rovně. Auto nikam netahá ani za jízdy ani při brzdění, tak jsem to nějak neřešil, už kvůli tomu, že udělat tu geometrii správně je tam prý složitý. Mám Alfu 147 a tam když se nastaví hodnoty z výroby, prý to pak brutálně žere vnitřky pneumatik.

Já bych to potřeboval seřídit akorát tak, abych měl ten volant rovně když jedu rovně a aby to po tomto zásahu nezačalo dělat nějaký bordel jako třeba to zmiňované tahání při brzdění na jednu stranu atd.

Dokáže to udělat jakýkoliv servis, nebo spíš doporučujete zajet na nějaké 3Déčko? Je to stará hujda které na jaře končí technická a zatím nevím, jestli si ji nechám i potom nebo to dojezdím, takže se už snažím investovat co nejméně.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lobo*
hodnocení

0x

Pokud je geometrie v pořádku, auto nikam netahá, pneu se sjíždějí jak mají, nechal bych jen srovnat volant - přesadit na tisícihranu.

jarin*
hodnocení

A jde to? Volant jsem nechával měnit za nový minulý rok a vím, že na volantu je čárka, na volantové tyči je taky čárka a netuším, jestli jde nasadit nějak mimo.

makk

Ten tisícihran jednak nemá těch hran tisíc, takže při přesazení to bude zas na druhou stranu, navíc bude celé řízení pak posunuté, musí se to dělat na čepech a holt se musí povolit oba.

zam

Ne vždy to jde,někdy na tisícihranu je omezení. Např.chybí jedna hrana.

asd1

Lobo ty jsi kokot, přesadit na tisícihranu fakt ne. Hlavně rozhodí středovou polohu řízení.

asd1 pod tohle se podepisuji v plném rozsahu.

Navíc u vozidel s ESP je středová poloha velmi důležitá.

Volanty se nikdy nepřesazují! NIKDY!

asd1
hodnocení

0x

Chyba servisu. Geo se nastavuje tak že 1. volant rovně (zároveň řízení ve středové poloze), 2. k tomu se nastavuje sbíhavost kol. Tobe to nastavili s volantem nakřívo = reklamovat, předělat. Lépe dát jinam kde to umí..

Správně nastavit to dokáže kdokoliv kdo to umí, lemplovi nepomůže ani nejlepší 3D mašina. Sem na stránky jsem dával návod jak sbíhavost nastavit s latí a laserovou vodováhou, neni to nic extra složitýho..

jarin*
hodnocení

Já jsem zatím v žádném servisu nebyl, ten volant mám takhle už pěkně dlouho, vlastně od doby co jsem to auto převzal od otce, nicméně kromě toho, že je ten volant nakřivo to nic nedělá. Tak mě právě zajímalo, jestli to zvládne šikovný mechoš nebo je s tím třeba zajet do Imofy.

Jinak na té pneu co mám, tak mám pocit, že levý a pravý bok mám sjetý víc než prostředek, ale to nebude moc relevantní údaj asi, protože na pneu mám naježděných pár tisíc km a předtím je měl na své Alfě borec co mi je prodal a on je jezdil dýl.

asd1

Guma se sjíždí po krajích víc než uprostřed = podhuštěná = foukat na vyšší tlak.

Seřídit geo by měl umět každý automechanik. Ovšem potkáš i lamy který to řeší přestavením volantu, což je úplná kokotina. Musíš to dát někomu kdo lama neni. Ovšem jak to poznat předem, to je dost filozofická otázka *ua*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]