Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik dát na naftu?

Od: falco odpovědí: 14 změna:

Půjčil jsem si od otce auto, protože svoje jsem neměl v provozu. S cestou tam a zpátky jsem ujel nějakých 45-50km. Ptal jsem se kolik bude chtít a on mi řekl, že to co jsem projel mám dotankovat. Jeho auto má spotřebu 6.7/100km. Jenže kolik jsem reálně mohl projet..3,5 litru nafty? To asi nemá moc cenu kvůli tomu tankovat. :D

Tak na peníze by to mohlo být realně 130-150Kč?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x
Nebud lakomej natankuj mu tam 10l a poděkuj za pučení
Jizda vozem neni jen o palivu to bys měl vědět a počítám že určitě ještě nastane doba kdy budeš vúz potřebovat opět pučit
olinl

dabel souhlas-ty čtyři stovky (+-) za palivo a ochotu půjčit fáro jsou akorát..

Asi žiju někde jinde, ale když synovi půjčím auto, tak fakt nechci aby mi tankoval...je to můj syn. Bože. A už vůbec ne aby tam ještě přidával, to jsou všichni takový skrblíci, že i vlastního syna musí odrbat?
To neni o skrbličení to je o tom aby se mlady naučili nejen brat ale i davat
Ja sem otcovim autem najezdil tisíce kilometru a nikdy ani na okamžik sem neuvažoval nad tim chtit aby mi to otec sponzoroval propad bych se hanbou
Časem sem zajištoval a i hradil opravy nikdy sem stim neměl problém
Otec mi to vždy vynahradil jinak
No asi sem jinej *smich*

Je rozdíl občasná jednorázová zapůjčka na pár km a pravidelné např. celovíkendové půjčování. Rozhodně je slušnost vracet auto s dotankovanou nádrží

@dabel... ne, jsi stejnej jako já. Je to otázka slušného vychování a vzájemné pomoci. Otcovi dotankuješ a poděkuješ a příště ti třeba vypomůže zas a třeba i víc.

Ovšem pokud je otec multimiliardář, tak proč by neměl synovi vše dát, když chce a funguje jim to. Sice syn nebude znát cenu peněz, ale to je asi u zbohatlíků vedlejší :)

jd

Omyl, zbohatlíci většinou umí finančně vychovat své potomky, narozdíl od obyvatel Sudet, tam je každý druhý v exekuci...

jd
hodnocení

1x

Koukám, že táta tazatele ho vede i k procvičování matematiky.

Udělej granda a dej mu 5 Kč na ujetý kilometr.

Pokud je kombinovaná spotřeba 6,7 l na 100 kilometrů, pak to vychází na 392,-

Kolik dát na naftu?

hodnocení

0x

Náklady na provoz auta není jen benzín (nafta). 150 KČ minimálně.

krtek6
hodnocení

0x

Pokud jsi byl schopný získat legálně řidičák, tak se dá předpokládat, že jsi absolvoval i základní školu a umíš zdárně používat trojčlenku v praxi a následně to z kombinovat se základníma matematickýma operacema...z výše zmíněného tedy nebude pro tebe problém vypočítat, kolik jsi vlastně projel... :) Jinak jak tu zaznělo už dříve..nebuď labuť a dej tam 10l a poděkuj

hodnocení

0x

Asi bych se ani neptal a dotankoval cca dvojnásobek toho co jsem spotřeboval. za prvé nemusím tankovat malé množství a za druhé tím vykompenzuji amortizaci.

novak1*
hodnocení

0x

Otcovi budeš snad neco platit? To by mela být pro neho čest , že ti mohl pujčit auto.

dasa*
hodnocení

0x

Já bych nedotankovávala, ale taťkovi dala 200,- a poděkovala za půjčení.

A na místě táty bych si ty peníze nevzala/pokud to není zrovna chudý důchodce a ty zazobaný pracháč/. Protože když máš své auto, tak ho očividně nezneužíváš, a byla to nouzovka.

makk
hodnocení

0x

My teda v rodině takové blbosti neřešíme, kdyby mi syn nabízel 150.-Kč za to, že si na 50km půjčil auto, myslel bych si, že si dělá legraci. Neříkám, kdyby šlo třeba o tisícovku. Jinak teda vyčísleno to máte +/- dobře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]