Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,potřebuji poradit: dá se přepsat motorka která je v nepojízdném stavu s propadlým stk a platnou pojstkou?
Děkuji za odpověď
Dá, klasicky evidenčka přepis. Nepojízdnou na evidenčku musíš dopravit jinak než po ose..
Pokud je nepojízdná, tak nechápu proč to nemáš v depozitu. Pak nemusíš mít ani POV (ani pro přepis)... POV - po změně vlastníka musíš ca do týdne oznámit změnu pojišťovně, tím pojistka končí a musíš udělat novou.
Ano, jde to přepsat,
dopravíte motorku na STK, kde Vám udělají evidenční kontrolu. S tímto dokumentem a s dalšími dojdete na evidenčku, a tam Vám zapíšou změnu vlastníka. Musíte oba, nebo jeden s plnou mocí ověřenou.
makk, nikoliv, to by pak ztrácelo smysl. Jen při vyzvednutí musí mít platnou TK (nikoliv STK) a pojištění.
Takže když chci dát SPZ do depozitu tak (teoreticky) ta motorka ani nemusí existovat a nemusí mít STK? Stačí mít TP, SPZ a doklad o pojštění? Ono myslím bývalo, že v depozitu nesmí STK propadnout, to zrušili, ale myslel jsem, že musí být platná, když se tam dává.
Pane makk,
Depozit byl vždy pro potřebu neplatit pojištění a nemít platnout TK. Páč třeba koupíte historické vozidlo, které je vrak a několik let ho dáváte do provozu.
Vždy bylo možno dát vozidlo bez platné TK a pojištění. Jinak by ta potřeba ztrácela logiku.
-----------
omlouvám se, ale je rozdíl mezi STK (Stanicí Technické Kontroly) a TK (Technickou Kontrolou). Ale to je jen drobnost.
Nechci se hádat, ale mám osobní zkušenost. Když depozit začínal, sloužil k odstavení vozidla, se kterým nějakou dobu nehodláte jezdit (třeba motocykl přes zimu) a když propadla TK (máte pravdu, není to STK, ale ono se to tak říká, třeba "mám nový STK"..), už nebylo možné auto uvést do provozu. Jenže se tím dalo vyhnout ekolikvidaci, tak to zřejmě změnili. netvrdím, že to tak není nyní, ale zpočátku to nebylo. Na magistrátě mě tehdy důrazně upozorňovali, že mi nesmí propadnou TK, jinak už to do provozu neuvedu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.