Nejste přihlášen/a.
Ctěl bych pro vyšší posez koupit ojeté SUV nebo MPV do 350 tis. Poradí někdo jakou značku a typ. Děkuji.
Nechme stranou, zda koupit SUV-MPV... to je věcí tazatele - chce doporučit značku a typ.
Za mne - Dacia Duster je jedno z nejlepších aut co do recenzí a poptávky v dané cenové skupině.
Z SUVéček nic, všeobecně je v nich méně místa než v MPV. A z MPV mám dobrou zkušenost s Citroenem C4 Picasso a Renault Scenic. V obou případech stačí krátké verze, pokud tedy netrváte na sedmi místech.
Za mě SUV žádné. SUV je výplod módních trendů. Nehodí se to ani do města, ani na dálnici, ani do terénu. Jestli chcete něco vyššího kvůli pohodlí nastupování a máte to na ježdění do práce a na nákupy kupte si Berlingo nebo Partnera... kdyby neblbli s elektrikou, tak máte za ty peníze skoro i nové.
Především jsou pohodlná, což se třeba o koncernových kombících říct nedá. A pokud to není zrovna Ford Kuga nebo podobný zakrslík, tak jsou i praktická.
Svezl jsem se v tom a neoslovilo mě to. A když vidím ty blondýny, co s tím jezdí levým kolem za čárou, protože mají pocit, že jsou moc blízko u kraje, nebo jak se s tím nedokážou trefit na parkoviště i když to má kameru a senzory tak musím trvat ne svém. Ano ono i s náklaďákem se dá jezdit po městě, ale lěpší je, když s tím budou jezdit jen ti, co to umí.
Samozřejmě výhled z toho je krásný, ale do dálky. Před auto naopak vidět není (viz případ řidičky SUV, která zabila dítě protože ho prostě před autem neviděla). Pokud jde o pohodlí, tak do vyššího auta se lépe nastupuje, to je pravda, ale některé SUV jsou tak vysoká, že se do nich leze jak do náklaďáku a v tom žádné pohodlí nespatřuju. No a jízdní vlastnosti... krátké vysoké auto se při rychlejší jízdě nemůže chovat jako sporťák.
makk - to jsou zase bláboly. Tak když baba neumí jezdit autem, tak za to může auto. A když potřebuješ vidět před auto, tak jezdi Trambusem. Ty časy už jsou dávno pryč, Š.1000MB, Žiguli apod. auta, kde bylo vidět před kapotu. Je potřeba umět předvídat a mít zkušenosti. Takového matláka jako jsi ty, bych asi nechtěl potkat v nepřehledném terénu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.